İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 2021 yılından bu yana 115 polisin intihar ettiğini belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Polislerimizin intihar etmesine neden olan sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik İçişleri tarafından yapılan çalışma ve düzenlemeler nelerdir?” diye sordu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yaşadığı sıkıntılar nedeni ile yaşamına son veren polisleri soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, 2021 yılında 109 polis memurunun ve 2022 yılının ilk 19 gününde de altı polisin intihar ettiğini anımsatarak, önergesinde şunları belirtti:

“Fazla mesai ücreti almaksızın haftalık çalışma saatlerinin çok üstünde çalışan polislerimiz, bu yüzden ailelerini bile görememekte, mobbing, damgalanma korkusu ve sicile işleneceği endişesi ile psikolojik sorunlarını gizlemeleri ve tedavi görmemeleri, yaşadıkları maddi zorlukların ve görevin ağırlığının yarattığı psikolojik nedenler sebebi ile ne yazık ki intihar etmektedir. Emekli polislerimizin aldığı düşük emekli aylıkları; onları ek iş yapmaya zorlamakta, çeşitli maddi ve manevi zorluklar içine düşürmektedir.”

Türkkan, Bakan Soylu’ya intiharların sebebinin araştırılıp araştırılmadığının dışında şu soruları da yöneltti:

“Polislerimizin intihar etmesine neden olan, sözü edilen sıkıntıların ortadan kaldırılmasına yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışma ve düzenlemeler bulunmakta mıdır, bunlar nelerdir? Bakanlık bünyesinde böyle bir çalışma bulunmuyor ise polis intiharlarının önüne geçmek amacı ile birtakım düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılması düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır? Polis intiharları ile ilgili yasal soruşturma süreçleri işletilmekte midir, bu süreçler nelerdir? Bu konularda sorumluluğu tespit edilen amirler ile ilgili ne gibi yaptırımlar uygulanmaktadır?”

 

Kaynak: anka