İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu; Genel Başkanları Meral Akşener’in Rize’de karşı karşıya kaldığı provokasyon girişimi için, “Üzüldüğümüz şey; 20 yıllık iktidarın, ayakta kalabilmek adına ucuz provokatif taktiklere ihtiyaç durmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasette kullandığı dildir. Türkiye’nin birliğinden ve dirliğinden sorumlu olan, sembol ismi olması gereken Sayın Erdoğan’ın nasıl bir nifak soktuğu ve nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur" dedi.

Tatlıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün Rize'de, Meral Akşener'e yönelik provokasyon girişimini değerlendirdi.

Rize halkına misafirperverlikleri için teşekkür eden Tatlıoğlu, "Bunu; ucuz siyasetin, tetikçi medya ile organize ettiği provokasyonlara karşı yapmış olmaları ayrıca bu misafirperverliği çok kıymetli kılmıştır" dedi.

"Provokatif" tepkiler üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Tatlıoğlu, "Üzüldüğümüz şey; 20 yıllık iktidarın ayakta kalabilmek adına ucuz provokatif taktiklere ihtiyaç durmasıdır. Üzüldüğümüz şey; Sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasette kullandığı dildir. Türkiye’nin birliğinden ve dirliğinden sorumlu olan, sembol ismi olması gereken Sayın Erdoğan’ın nasıl bir nifak soktuğu ve nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur" diye konuştu.

Tatlıoğlu, şunları söyledi:

“RİZE HALKINA TEŞEKKÜR: Dün Sayın Genel Başkanımızın Rize ziyaretini hep beraber yaşadık ve takip ettik. Bu vesileyle her şeyden önce Rize’ye çok teşekkür ederiz. Milletimizin önemli hasletlerinden biri olan ev sahipliğini, nasıl olması gerektiğini göstermiş ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i bağırlarına basmışlardır. Bunu ucuz siyasetin, tetikçi medya ile organize ettiği provokasyonlara karşı yapmış olmaları ayrıca bu misafirperverliği çok kıymetli kılmıştır.

UCUZ PROVOKATİF TAKTİKLER: Sayın Genel Başkanın Rize ziyareti özellikle İkizdere’de, doğayı katleden sarayın meşhur müteahhidinin şirketinin eylemlerine karşı; yaş ortalaması yüksek köylülerimizin, insanımızın gözyaşlarının yanında durma amacına matuftu. Üzüldüğümüz şey; 20 yıllık iktidarın ayakta kalabilmek adına ucuz provokatif taktiklere ihtiyaç durmasıdır. Üzüldüğümüz şey; Sayın Cumhurbaşkanı’nın siyasette kullandığı dildir. Türkiye’nin birliğinden ve dirliğinden sorumlu olan sembol ismi olması gereken Sayın Erdoğan’ın nasıl bir nifak soktuğu ve nasıl bir provokasyon mesajı verdiği hepimizin malumudur.

"NOT DÜŞÜYORUZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NİN YÖNETİMİNİ DEVRALACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidarını sandıkla devredeceğini ifade eden Tatlıoğlu, şunları söyledi:

"Böyle bir devri yönetmek de Sayın Erdoğan’ın bugünkü oturduğu koltuğun gereğidir ve sorumluluğudur. Bunu uzatmak adına, Türkiye’nin birikmiş sorunlarını perdeleme adına, hele bu sıralar çürük yumurta kokusu gibi bütün toplumu saran, yasadışı aktörlerin arenası haline gelen ve Saray’ın kadrolarıyla nasıl içli dışlı ilişkilerin varlığını topluma aktaran çirkin bir ilişkiler ağının toplumun gündeminde olduğu bir dönemde, bunları örtme adına; İkizdere’de çok sahiplendiği müteahhidinin menfaatleri koruması adına, ‘ne olursa olsun iktidarımız bir müddet daha sürsün’ adına bunları yapmak, yapanlara da fayda vermez. Ve vermediğini Türkiye siyasi tarihi göstermiştir. Burada temel olarak gördük ki; milletimiz bizimledir. Milletimiz bu provokasyonlara kredi açmamakta, prim vermemekte kararlıdır. Biz bunları çok gördük ama her defasında milletimize yaslandık. Not düşürüyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetimini devralacağız."

"BİZİM NEZDİMİZDE BİR KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR"

Rize’de yaşanılanlara ilişkin sorulan bir soruya Tatlıoğlu; şu yanıtı verdi:

"Orada bulunan medya kuruluşunun mikrofonu buna en iyi cevaptır. Bu zaten bizzat oradaki provokasyonun ne olduğunun göstergesidir. Dolayısıyla bu bizim, genel olarak masasının üzerindeki sorunları çözemeyen iktidarın, muhalefeti şekillendirmeye ve toplum nezdinde muhalefete yer açmaya yönelik, bir siyasi atraksiyonudur. O nedenle; bunun bizim nezdimizde bir kıymeti harbiyesi yoktur."

"BİZİM GÜNDEMİMİZ İNSANLARIN SORUNLARINI SİYASETİN GÜNDEMİNE TAŞIMAK VE AK PARTİ SONRASINA HAZIRLANMAK"

HDP’ye bakanlık verileceği iddialarına ilişkin soruya ise Tatlıoğlu, şu yanıtı verdi:

“Siyaset İYİ Parti’den müteşekkil değil, bizim dışımızda söylenenlerin sahibi değiliz. Sahibi olduğumuzda da bunu belirtiriz. Biz söylediğini yapan, yapacağını da söyleyen bir partiyiz. O nedenle; bu tür senaryolar, düzenlemeler bizim gündemimizde yok, hiç olmadı da. Bizim şu an bir tane gündemimiz var. İnsanımızın sorunlarını siyasetin gündemine taşımak ve AK Parti sonrasına hazırlanmak."

 

Kaynak: anka