İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun Selanik göçmenlerini hedef alan sözlerine karşın, " Milli kahramanlarımız üzerinde, kurnazca ve çirkin bir algı operasyonu yapan sözlerin, dinle-diyanetle ilgisi yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı soruşturmayı önemsiyoruz ve dikkatle takip edeceğiz" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Poyraz, parti genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında Akçakoca Müftüsü Soytekinoğlu'nun Selanik göçmenlerine "Sabetaycı" olarak tanımlamasına tepki gösterdi.

Poyraz, şunları söyledi:

APAÇIK IRKÇILIK YAPMAKTIR: 'Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ı Sabetaycı ya da Yahudi' demek, apaçık ırkçılık yapmak ve ötekileştirmektir. Ama asıl niyet, Evlad-ı Fatihan’ı ve Türklük mücadelesi veren kahramanları zan altında bırakmaktır. Geçmişte FETÖ’nün yayınevinden çıkan kitaplar da aynı başlıkları taşıyor, aynı rezilliklere imza atıyordu. FETÖ’nün yayınevlerinden çıkan kitaplarda 'Selanik’ten ne çıkar?' diye soruluyor ve bugün müftünün bu yalanları dün FETÖ tarafından gerçekmiş gibi işleniyordu. Görevi sevgiyi, imanı, birliği, beraberliği tavsiye etmek, güzel ahlakı öğretmek olan bir din görevlisinin, yalanlarla milletin arasına nifak sokması kabul edilebilir bir iş değildir.

DİNLE DİYANETLE İLGİSİ YOKTUR: Selanik adı Türk Milleti’ne bir başka ülkeyi değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlatır. Milli kahramanlarımız üzerinde, kurnazca ve çirkin bir algı operasyonu yapan sözlerin, dinle-diyanetle ilgisi yoktur. Selanik, Drama, Manastır ve Balkan Türklüğü, bir büyük coğrafyayı Türkleştirmiş, İstiklal mücadelemizde de sayısız kahramanlığa ve liderliğe imza atmıştır.

DİYANET’İN BAŞLATTIĞI SORUŞTURMAYI ÖNEMSİYORUZ: Milletimiz arasına nifak sokmaya kalkan Akçakoca Müftüsü’nün, işgal kuvvetlerini kahraman, Kuvayı Milliye’yi hain ilan eden şuursuz şeyhülislam ya da müftülerden farkı yoktur. Bu gerçekten hareketle, isim vermeden, örtülü bir algı operasyonu yapan Müftü ile ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı soruşturmayı önemsiyoruz ve dikkatle takip edeceğiz."

 

Kaynak: anka