ESRA NUR PERVAN

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon’da yaşayan Ayla-İbrahim Kalaycı çiftinin SMA Tip 2 hastası olan çocukları Abdullah İshak için düzenlenen kampanyaya destek verdi. Örs, "Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde böyle yardım kampanyalarıyla beraber çocukların derdine derman olmaya çalışılıyor ama asıl olan, burada devletimizin bu çocuklarımızın tedavisini üstlenmesi gerekir" dedi.

Milletvekili Örs, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve Belediye Meclis üyeleriyle, Kahramanmaraş Caddesi’nde stant açan aileyi ziyaret ettikten sonra şunları söyledi:

“SMA HASTASI ÇOCUKLARIN PROBLEMİ BİZLERİ ACIYA BOĞAN BİR PROBLEM OLARAK ÖNÜMÜZDE”  

“Burada Abdullah İshak için düzenlediğimiz bir yardım kampanyası var, ona destek olmak için İYİ Parti heyeti olarak il başkanımız, belediye meclis üyelerimiz, yöneticilerimizle buradayız. Türkiye’de SMA hastası çocukların problemi, bu problem artık aşılması gereken, çözülmesi gereken, bizleri acıya, üzüntüye boğan bir problem olarak önümüzde duruyor. Devletin belli noktalara kadar desteği var, ondan sonrasında bu hasta çocukların aileleri kendileriyle baş başa kalıyor, kaderleriyle baş başa kalıyor.

Bazı, burada olduğu gibi gönüllü organizasyonlar, çeşitli yardımlarla bu çocuklarımızı hayatta tutabilmek, onları hayata tutundurabilmek uğraşı içerisindeler. Ben öncelikle geçmiş olsun diyorum. Evladımızın babası yanımızda, geçmiş olsun diyorum. Bu sorun, sizin evladınız gibi 2 bin, 3 bin civarında evladımızın olduğunu biliyorum ben. Türkiye’de -belki rakamlarda eksik verebilmişimdir, düzeltin beni ama- böyle bir sorun var maalesef. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde böyle yardım kampanyalarıyla beraber çocukların derdine derman olmaya çalışılıyor ama asıl olan, burada devletimizin bu çocuklarımızın tedavisini üstlenmesi gerekir. 

Türk devleti güçlü bir devlettir, bu çocuklarımızın tedavilerini üstlenirse çok çok iyi olur hem çocuklarımızı hayata kazandırırız, onların ailelerinin, yakınlarının acılarını, üzüntülerini hafifletmiş oluruz. Bütün vatandaşlarımızın Abdullah İshak Kalaycı ve onun gibi hasta olan çocuklarımıza yardım kampanyamıza davet ediyorum.”  

BABA KALAYCI: “TEDAVİ MASRAFLARININ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ”

Abdullah İshak’ın babası İbrahim Kalaycı ise “Maalesef SMA hastalığıyla mücadele ediyor ve bu hastalık, maalesef ölümcül bir hastalık ama tedavisi mümkün olan bir hastalık. Çok yüksek miktarlara, 18 milyon gibi bir paraya ihtiyacımız var. Yavrularımız için mücadele ediyoruz. Devlet büyüklerine sesleniyorum, bu yavrularımızın tedavi masraflarını biz bu şekilde değil de devlet tarafından karşılanmasını özenle istiyoruz. Biz aylardır, hakikatten aylardır, yıllardır bu tedavi masrafını karşılayabilmek için stantlar açarak, kumbaralar dağıtarak bütün işimizi gücümüzü, aile hayatımızı, her şeyimizi bırakıp sadece yavrularımız tedavi alabilsin diye uğraşıyoruz. Birçok çocuğumuz maalesef tedavi sürecinde kampanya sürecinde hayatlarını kaybettiler; çocuklarımızın maalesef çok uzun süreli hayatları olmuyor” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli de “Devletin gücü imkânları vardır, bu kampanyalara gerek yok. Zaten çocuklar hasta, anneleri babaları üzüntülü. Devletimizin, biraz israflarını kısaltarak çocuklarımızı tedavi imkânları vardır, devletimiz o kadar güçlüdür. Dolayısıyla ben devletimizi bu hastaları tedavi etmek için göreve davet ediyorum” diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* SMA Hastası Abdullah için Stant Kurulması 

* İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs

* Abdullah İshak’ın Babası İbrahim Kalaycı

* İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli 

* SMA Hastası Abdullah İshak Kalaycı (ARŞİV)

 

 

Kaynak: anka