İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya’da okula yeni başlayan bir öğrencinin kırtasiye faturasını çıkardı. Okul kıyafeti ve kırtasiye alışverişine toplam 1.357 lira harcayan Dikbayır, "Ben buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum. Asgari ücretle, 3-4 bin lira ile geçinen insanlar çocuklarını nasıl okutacaklar?" diye sordu.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, okula yeni başlayacak bir çocuğun okul masrafını belirlemek için okul kıyafeti ve kırtasiye alışverişi yaptı.

Dikbayır'ın alışveriş faturasında; okul kıyafeti, defter, kitap, çanta, kalem gibi temel eğitim malzemeler yer aldı. Özele değil devlet okuluna başlayan bir çocuğun alışverişini yaptığını belirten Dikbayır'ın faturası 1.357 lira oldu.

"BİZ BUNLARI OKULA ALIP VERECEKSEK O ZAMAN BU VATANDAŞ BU DEVLETE NİYE VERGİ VERİYOR"

Temel eğitim malzemeleri dışında okula verilecekler listesinin de olduğunu belirten Dikbayır, "Çocuğun hem defteri, kitabı, kalemi, ama bunun haricinde okula da malzeme istiyorlar buradan. Sıvı sabun, tuvalet kağıdı, peçete, tahta kalemi. Bu çok enteresan. Biz bunları okula alıp vereceksek o zaman bu vatandaş bu devlete niye vergi veriyor?" sözleriyle tepki gösterdi.

"ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN İNSANLAR ÇOCUKLARINI NASIL OKUTACAK?"

Dikbayır, alışveriş sonrası şu açıklamayı yaptı:

"Çocuğu ilkokula başlayacak bir ailenin kırtasiye ve önlük çanta gibi alışverişini yaptık. Önlük, çanta onların miktarı 639 lira tuttu. Kırtasiye masrafı da 718 lira tuttu. Toplamı 1.357 lira. Şimdi ben buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum; asgari ücretle, 3-4 bin lira ile geçinen insanlar çocuklarını nasıl okutacaklar? Bir devlet okulunun listesine göre yaptık bu alışverişi. Bir de bunun içinde okula istedikleri şeyler yok."

 

Kaynak: anka