İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, her ay yaptığı pazar ve market alışverişini bu ay da tekrarlayarak zamlara dikkat çekti. Bir ailenin temel ihtiyaçlarının 2.800- 2.900 lira olduğuna vurgu yapan Dikbayır , “Bir kiloluk yağı, aynı marka yağı 13.45’e almışız altı ay önce bugün 19.45’e ” dedi.

İYİ Parti Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dikbayır, eşiyle birlikte her ay yaptığı “Milletin enflasyonu çalışması” için pazara ve markete giderek alışveriş yaptı. Nisan ayı pazar alışverişinin toplamı 181 TL, Mayıs ayında ise 187,50 TL olduğu görülürken; Nisan ayı market alışverişi 539,99 TL, Mayıs ayında ise 548 TL olarak gerçekleşti. Buna göre; alışveriş sonrası paylaşılan toplam tutarda; Nisan ve Mayıs ayları arasındaki pazar alışverişinde 6,5 TL, market alışverişinde ise 8.01 TL artış olması dikkat çekti.

PAZARCI: "BİR ÜLKENİN GİDİŞATINI ÖĞRENMEK İSTİYORSAN, AKŞAMÜSTÜ PAZARA GELECEKSİN"

Dikbayır, hem alışveriş yaptı, hem de pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Bir pazarcı esnafı, "Geçim sıkıntıları artmaya başladı. Örnek veriyorum, iki, üç kişilik bir ailenin alacağı sadece yarımşar kilo meyve 100 lira.. Bunun etken maddesi de ülkede tarım politikasının olmaması" diye sitem etti.

Bir pazarcı esnafı da, "Bir ülkenin gidişatını öğrenmek istiyorsan; akşamüstü geleceksin pazarda kimler gelip neler topluyor. Bir de müşterilerinin çekme arabalarının ve aldığı poşetlerini kontrol edeceksin" sözleriyle tepki gösterdi.

DİKBAYIR: "6 AY ÖNCE PEYNİR 28 TL BUGÜN 60 TL"

Dikbayır şöyle konuştu:

"Biz bugün malum videoları bir kenara atacağız. Büyük büyük siyasetçilerin iftiralarını, tehditlerini bir kenara atacağız. Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Vatandaşımızın gerçek sorunlarını, geçim sıkıntısını konuşmaya dikkat çekmeye devam edeceğiz.

6 ay önce peynirin 28 TL, bugün 60 TL olduğuna vurgu yapan Dikbayır; "İşte fişler önümüzde. Bir kiloluk yağı, aynı marka yağı 13.45’e almışız altı ay önce, bugün 19.45’e. İşte bizim aldığımız malzemeler bir ailenin bir haftalık kullanabileceği ürünler. Bunu da dörtle çarptığınız zaman bugün yaklaşık 2.800, 2.900 lira, sadece bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak, yani bunun içerisinde temizlik maddesi yok, içecek ayran bile yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: anka