İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Cesur, “Muhtarlarımız bizim baş tacımız” dedi.

Aylin Cesur, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cesur, mesajında, “En önemli paydaşlarımız ve yol arkadaşlarımız” dediği muhtarların önemine değindi. “Muhtarlarımız aslında bizim baş tacımız” diyen Cesur, mesajında şunları kaydetti:

“Muhtarlık kurumu, 1829'dan günümüze 189 yıllık bir geçmişe sahip, Osmanlı'dan Cumhuriyet’imize aktarılmış önemli bir yerel yönetim birimimiz. Muhtarlık kurumu, yerel yönetimin çekirdeği, muhtar ise bölge halkının hakkını, hukukunu gözetmek üzere inandığı ve seçerek görevlendirdiği en güvenilir kişi.

Muhtar, yalnızca mahallin genel ve yerel sorunlarının ilgili kuruluşlara iletilmesinden sorumlu kişi değil, bu görevleriyle birlikte toplumda barışın, huzurun, esenliğin teminatı. Muhtarlarımız aslında bizim baş tacımız.

En önemli paydaşlarımız ve yol arkadaşlarımız olarak gördüğüm, el ele birlikte geleceğe yürüdüğümüz, yeniden daha iyi bir Türkiye’yi onlarla birlikte inşa edeceğimiz muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Aramızdan ayrılan muhtarlarımıza Yüce Allah'tan Rahmet diliyorum.”

Kaynak: anka