İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’nın köylerindeki sorunlarla ilgili Meclis’e verdiği 108 soru önergesinin cevapsız kaldığını söyledi. Cesur, “Köy yolu yapılacak mı, diye bakanlığa soruyoruz? Bakanlık topu Genel Müdürlüğe atıyor. İçme suyu, kanalizasyon problemi var diyoruz. Cevaben o yılki yatırım harcamalarını yazıyorlar” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TBMM’de dün yaptığı konuşmasında Isparta’nın şehir merkezinde ve köylerinde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

"BAKANLIKLAR SORUNLARA KAYITSIZ"

Isparta’nın ilçeleri ve köylerinin sorunlarını sıralayan Aylin Cesur, köylerdeki sorunlar için Meclis’e verdiği 108 önergenin cevapsız kaldığını belirtti. Cesur şöyle konuştu:

“Köy yolu yapılacak mı diye bakanlığa soruyoruz, bakanlık topu genel müdürlüğe atıyor. İçme suyu, kanalizasyon problemi var diyoruz, cevaben o yılki yatırım harcamalarını yazıyorlar. İnternetsiz köylerimiz var diyoruz, ‘Özel sektör’ diyorsunuz. Onlara soruyoruz, ‘Köylere internet götürmek karlı değil’ diyorlar”

"TURİZMDE CİDDİ KAYIPLAR YAŞANDI" 

Turizm çeşitliliğinin azaldığını belirten Cesur, “Turizmin, ülkemiz için tartışmasız stratejik önemi var. Ülkemizin yurt dışındaki tanınırlığını, prestijini ve itibarını arttıran çok önemli bir sektör. Turistlerin kişi başı harcamaları da düşmüş. 2016’da ilk kez turist başı harcama 750 doların altına, 2018’de 650 doların altına inmiş. Nitelikli turizm aktiviteleri ve turizm çeşitliliği azalmış” dedi.

 

Kaynak: anka