İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’daki orman yangınlarına ilişkin, “Isparta halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlarımızla birlikte, hep beraber yaraları sarmaya çalışıyoruz. Devletimiz de elbette gerekeni yapıyor ve yapacak. Biz de yapılıp yapılmadığını, eksikleri gedikleri tespit ediyoruz” dedi.

Aylin Cesur, Isparta’daki yangının ilk gününden bugüne kadar yangın söndürme çalışmalarına destek oldu. Cesur, Çandır’daki yangının kontrol altına alındığını; Bayduş ve Yıldızlı’daki yangınların ise söndürülmeye çalışıldığını belirtti. Cesur, Isparta’daki durumu şöyle anlattı:                                                                                               

“Öncelikle ben, hem buranın, yörenin halkına hem de Türkiye’nin her yerinden buraya desteğe gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir yardımlaşma ve fedakarca işe sahip çıkma görüyorum öncelikle. Tabii ki kayıplarımız var. Burada beş tane yanan evimiz var, o evleri dolaştık. Dün de dolaştık. Her gün gidiyoruz, ihtiyaçları nelerdir diye bakıyoruz. Özellikle o yanan evler olmak üzere, köy halkı tabi mağdur oldu. Isparta halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlarımızla birlikte, hep beraber yaraları sarmaya çalışıyoruz. Devletimiz de elbette gerekeni yapıyor ve yapacak. Biz de yapılıp yapılmadığını, eksikleri gedikleri tespit ediyoruz. Kendi yapabileceklerimizi, kendi imkanlarımız dahilinde ben de temin etmeye çalıştım. Dün de burada birtakım ihtiyaçlar vardı. Gerek çalışanların hem de kontrolsüz bir buraya destek var. Bazı malzemeler çok fazla geliyor, bazı ihtiyaç olanlar yok. Ben de onların bir kısmını temin ederek buraya ulaştırılmasını sağladım; İstanbul’dan, Antalya’dan… Şimdi de tek tek dolaşıyorum ne ihtiyaç var, onlara bakıyoruz.”

“KIZILLI’YA GİTMEDEN İNŞALLAH TEKRAR GERİ DÖNMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR GÖREVLİLER”

İlk gün ben, Muğla’daki yangında görevliydim. Oradan geldik, burada sabaha kadar çalıştık. Şu anda yok ama ilk gün çok yaygın ufak ufak, küçük bölgesel yangınlar vardı. Onları tespit edip jandarmaya haber verdik. Kaymakam Hanım’la beraber, iş birliği içerisinde ona haber verip, jandarmayı harekete geçirerek tekrar bir yangın oluşmasın diye o çalışmalara da katıldık. Burada organize bir şekilde Çandır’daki yangın bastırıldı. Şimdi Bayduş ve Yıldızlı bölgesi kaldı. Düne göre, bugünkü benim gözlemim daha iyi gittiği yönünde. Kızıllı’ya gitmeden inşallah tekrar geri dönmesini engellemeye çalışıyor görevliler. Bir de gece Eğirdir’de tekrar oldu, hemen harekete geçtik ama o çok kısa zamanda bastırıldı. Bayduş ve Yıldız’daki de kontrol altına alınabilirse burada tamamen aslında içimiz rahat edecek. 

Kaynak: anka