İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, “Türkiye’de Aile İçi Şiddet Sayıları ‘tolere edilebilir sayılarla arttı’ diyen bir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız var. Bu anlayışla mı kadına karşı şiddetle mücadele edeceksiniz? Buna aa ne iyi olmuş diyebilir misiniz? İşte bu şekilde kadına şiddetle mücadele değil, ancak tolere edersiniz” dedi.

Aylin Cesur, TBMM Genel Kurulu'nda dün “İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un görüşmeleri sırasında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet günü dolayısıyla söz aldı. Cesur, şunları söyledi:

AYIPTIR GÜNAHTIR, YÜZ KARASIDIR BU: 2008-2020 boyunca 3656 kadın cinayeti gerçekleşmiş, ayıptır günahtır, yüz karasıdır bu. Kimse vah vah deyip başını öteki tarafa çevirmesin. Bunun sebebi sizsiniz, eğer si  bunların olduğu bir Türkiye’ye dönüştürmüşseniz bu ülkeyi, çözüm ortada iken uygulanmıyorsa, yasa varken uygulanmıyorsa sorumlusu hepimiziz. 2021 Ekim ayında 395 kadın cinayete kurban gitmiş ülkemizde. 

ÜLKEMİZE KONTROLSÜZ, KAYITSIZ ALDIĞINIZ 320 BİN AFGAN VAR: Çocuk evliliklerinin tavan yaptığını gördük, ‘cinayetin kadını olur mu hiç, cinayet cinayettir’ diyenleri gördük. Son olarak bir Afgan sığınmacının cinsel saldırısına uğrayan, direndiği için başına taşla vurulan 16 yaşındaki genç kızımız Ayşegül’ün vefat haberiyle dağlandı yüreklerimiz. Eminim hepinizin dağlandı. Sanki toplumumuzda yeteri kadar şiddet yokmuş gibi, bir de ülkemize kontrolsüz, kayıtsız aldığınız 320 bin Afgan var, Sayın Bakan açıkladı, bakmak zorunda olduğumuz 9 milyon Suriyeli var. Hepsi kötüdür canidir demiyorum ama, kadın hakları konusunda sicili bizden de kötü ülkelerden gelen, kim olduğunu bilmediğimiz, toplum içine öylece saldınız bu insanları.

AYŞEGÜL’ÜN HAKKI VAR ÜZERİMİZDE, KİM ÖDEYECEK: Devletin kadın haklarını, güvenliğini gözeteceğine dair söz verdiği bir metinden çıktınız. Konuşuyoruz, konuşuyoruz, nedir bu Allah aşkına? Yasal olarak kayda değer bir ilerleme yok. Ayşegül’ün hakkı var üzerimizde, kim ödeyecek onun yaşayamadığı hayatının bedelini?

“HİÇBİR ŞEYİNİZ YOKSA SİZİ İKTİDARA GETİREN KADINLARA BORCUNUZ VAR”

“Türkiye’de Aile İçi Şiddet Sayıları ‘tolere edilebilir sayılarla arttı’ diyen bir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız var. Bu anlayışla mı kadına karşı şiddetle mücadele edeceksiniz? Buna aa, vaa ne iyi olmuş diyebilir misiniz? İşte bu şekilde kadına şiddetle mücadele değil, ancak tolere edersiniz. Tolerabl bulduğunuz bu cinayetleri, biz tolere etmiyoruz. Gelin, bunu reddedeceksiniz, ama siz verin biz kabul edelim, ölmesin kızlarımız kadınlarımız artık. Hiçbir şeyiniz yoksa sizi iktidara getiren kadınlara borcunuz var. Bırakın süslü sözlerle kadınları övmeyi falan artık, bırakın kadınlara şiirler destanlar yazmayı. Kadınlarımız kızlarımız için şunu bunu yapın deme günü çoktan geçti. Sizin yapmayacağınız, yapamayacağınız belli artık. Kadınlarımızın özgür ve mutlu olduğu, güçlü olduğu, huzurlu olduğu, kendini güvende hissettiği bir Türkiye’yi biz inşa edeceğiz. Bunu Genel Başkanı kadın olan ve bir kadın hareketi olan İYİ Parti’nin bir kadın milletvekili olarak söylüyorum.”

 

Kaynak: anka