İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik “Bakanlık üzerinden partizanlık kol gezmektedir. İçişleri Bakanlığı’nda partizanlık ve dar kadrolaşma vardır” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın 2022 bütçesine ilişkin görüşmeler sürüyor. Grubu adına söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“GEÇEN YIL VALİLERİN YETKİLERİNİ KULLANAMADIĞINI VURGULAMIŞTIK: İçişleri Bakanlığı, güvenlik ve asayişi sağlar. İçişleri Bakanlığı’mız ülkemizin nizam ve intizam içinde olmasını, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlar ve sürdürür. Milli savunma ve milli politikalar bizim var olma mücadelemizdir. Bu yolda irademizi kuvvetle koyacağız. Bizim, nasıl geçmiş bin yılda bu vatanda isek gelecek bin yılda da olacağımızın gayesidir. Ulusal güvenliğimizin teorisinde İçişleri Bakanlığı’nın mümtaz bir yeri vardır. Geçtiğimiz yıl, 26 Kasım tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığımız konuşmada; İçişleri Bakanlığı’nın işlevini kaybettiğini, ağır müdahaleler yapıldığını hatırlatarak valilerin yetkilerini kullanamadığını vurgulamıştık.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA PARTİZANLIK VE DAR KADROLAŞMA VARDIR: Böyle bir yapı partizan idare anlamına gelir. Kamu denetimi yasasına ihtiyaç var. Terörle mücadeleye yeni bir perspektif getirilmelidir. Yolsuzluk ve kayıt dışılıkla mücadele edilmelidir. Biz yanlış güvenlik politikaları üzerinden yürümekten söz etmiş oluyoruz. Bakanlık üzerinden partizanlık kol gezmektedir. İçişleri Bakanlığı’nda partizanlık ve dar kadrolaşma vardır. Türkiye’nin yönetim yapısı hırsla derinliğini kaybediyor. Gün geçmiyor ki kaçakçılık yapılmış olmasın.

TÜRKİYE, AKP İKTİDARINDA YOL GEÇEN HANINA DÖNMÜŞTÜR: İnsan kaçakçılığına gelince Türkiye AKP iktidarında yol geçen hanına dönmüştür. Türkiye’ye akın akın geliyorlar. Ülkeyi üçüncü sınıf ülke konumuna soktunuz. Her gelen mülteci grubunun getireni var götüreni var. Bu şebekeler uluslararası çalışıyor. Bu konuda pis kokular alıyoruz. Uyuşturucu ve insan kaçakçılığına ilişkin cinayetler işleniyor. Güvenlik bürokrasisini uyarıyorum. Bu iğrenç sektörleri söndürün bitirin. Yoksa çok büyük vebal altındasınız.

TÜRKİYE’NİN MARKA DEĞERİ AŞINIYOR: Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye’yi gri listeye aldı. Bir diğer uluslararası kuruluş Avrupa Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu adı altında yolsuzlukla mücadele sıralamasında Türkiye sonuncu sırada yer alıyor. Uluslararası toplumda Türkiye’nin marka değeri aşınıyor.

SİLAHLARDA KONTROLÜN KAYBEDİLMESİ TEHLİKELİDİR: Bir diğer konu; bireysel silahlanma ipin ucu kaçtı. Devlet nerede nasıl saklandığı bilinirdi. 15 Temmuz sonrası pompalı tüfeklerde de kontrolün kaybedilmesi tehlikelidir.”

 

Kaynak: anka