İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi İran’ın doğalgaz kısıtlamasını ve sanayi kuruluşlarında yapılacak elektrik kesintisini TBMM gündemine taşıdı. Bahşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e “Silivri ve Tuz Gölü doğalgaz depolarındaki stok miktarı ne kadar kalmıştır? Kalan stok ne kadar yetecektir?” diye sordu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, yaşanan enerji krizini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Bahşi’nin önergesi şöyle:

“Ülkemiz İran’ın vanayı kapatmasıyla kışın ortasında büyük bir enerji kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Doğalgaz tedarikinde yaşanan bu sıkıntıdan dolayı sanayi bölgelerinde kullanılan doğalgazın yüzde 40 oranında kısıtlanması ve yine sanayi kuruluşlarında 3 günlük elektrik kesintisi uygulanacağı duyurusu üreticileri tedirgin etmiştir. Kamuoyuna da yansıdığı şekilde hem tuz gölünde hem de Silivri doğalgaz depolarında gaz kalmadığı söyleniyor. Bu karda kışta sanayicimizi perişan ettiniz. Sıra konutlara mı geldi?”

Milletvekili Bahşi, Bakan Dönmez’e şu soruları yöneltti:

"Silivri ve Tuz Gölü doğalgaz depolarındaki stok miktarı ne kadar kalmıştır? Kalan stok ne kadar yetecektir? Piyasada fiyatlama ve planlamada çok önemli olan doğalgaz depolarına ait enjeksiyon, geri üretim ve depodaki gaz miktarı verileri neden yayından kaldırılmıştır? Ülkemizde artan gaz talebini karşılamak için gerekli sözleşmeler yapılmış mıdır? Eğer yapılmadıysa sebebi nedir? Sanayide planlanan üretim süreçlerinin bozulmaması için ne gibi tedbirler alacaksınız?”

 

Kaynak: anka