İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 zam yapmasına, “Her şeye zam yapa yapa vatandaşı yoksulluğa, çaresizliğe hapsettiniz. Kötü ekonomi yönetiminizin, ballı, pudralı giderlerinizin faturasını artık bu millet ödemek zorunda değil" diyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 zam yapılmasına tepki gösterdi. Ataş, açıklamasında şunları kaydetti:

AKP KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMAYA DEVAM EDİYOR: “AKP, kaşıkla verip kepçeyle geri alma anlayışına devam ediyor. Saraylarda yaşayanlar, halka saraylardan bakanlar, herkesi kendi gibi biliyor. Ballı maaşlara gününü gün edenler vatandaşın halini görmüyor, bilmiyor. Her şeye zam yapa yapa vatandaşı yoksulluğa, çaresizliğe hapsettiniz. Kötü ekonomi yönetiminizin, ballı, pudralı giderlerinizin faturasını artık bu millet ödemek zorunda değil. Vatandaş günü geldiğinde bu zam ve rant iktidarına cevabı verecek.

İNSANLARI GÖÇ ETTİRMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR: Büyükşehir Yasası çıkararak köyleri mahalle yapan, belediyeleri kapatan, ‘Size zengin ortak gelecek, şehir merkezinde ne varsa ilçelerde o olacak’ diyenler, hayal satarak yıllarca bu milleti oyaladı. Bugün gelinen noktada ilçeler kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. 'İnsanlar doğduğu topraklarda doyacak' diyenlere ne oldu? İnsanları doğduğu topraklarda bırakmamak, göç ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

VERİLEN SÖZLERİ TUTMADILAR, VATANDAŞI MAĞDUR ETTİLER: Büyükşehir Yasası çıkardıkları zaman söz verdiler vatandaşa, ama yine tutmadılar. Her ilçeye belediye otobüsü çalışacaktı! Vatandaş ucuza taşınacaktı. Bunların da sözünü vermişlerdi. Ne yazık ki beldelerden şehre gelen belediye araçları da ortadan kalktı ve vatandaş ulaşımda da mağdur edildi. Zengin ortak, elde avuçta ne varsa yani vatandaşın kazanımlarını da aldı gitti.

HANİ EKONOMİ UÇUYORDU, REFAH İYİYDİ: İlçelerde sorunlar büyük. Vatandaş geçinemiyor. Ektiği, yetiştirdiği para etmiyor. İnsanlar üretimden elini çekiyor. Çiftçiler, çiftçiliği bırakıyor. Gençler, çaresizlikten, işsizlikten dolayı baba ocağını terk ediyor. Bu tablo karşısında vatandaşa destek olması gerekenler, aksine vatandaşın sırtına yeni sorunları yüklüyor. Okullar açıldı, masraflar arttı. Kış geldi, vatandaşın giderleri daha da arttı. Şimdi ise ekonomik çıkmaz içindeki vatandaşa ulaşım zammı ile bir darbe daha vuruldu. Hani ekonomi uçuyordu? Hani ülkede refah iyiydi? Hani belediye bütçesinde sıkıntı yoktu? Bu milleti kandırmaktan vazgeçin.”

Kaynak: anka