KENAN KUZUCU 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, "Herkes aslında bu AK Parti'nin yaptığı gibi fukaralıkla, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmek için gelir. Yolun başında herkes idealisttir sevgili arkadaşlar, yolu başladığı gibi bitirmek zordur. Türk'ün başına ne geldiyse başladığı gibi bitiremeyenler yüzünden gelmiştir. Bunu AK Parti için söylüyorum. Kendimize de ders olsun diye tekrarlıyorum. İyi başlamak değildir Türk'ün işi, iyi bitirmektir. Herkes iyi başlar. İyi bitirenlerdir tarihe adı altın harflerle yazanlar” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Kırıkkale’ye gelerek parti toplantısına katıldı. Düğün salonunda düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. İYİ Partili Ağıralioğlu toplantıda şöyle konuştu:

“İYİ Parti daha önce hiç görmediğiniz daha önce hiç tecrübe etmediğiniz daha önce benzerini görmediğiniz bir siyasi iktidar döneminin ümitleri inkisara uğrattığı zamanda kuruldu.  

AK Parti 2002 yılında memleketin birikmiş bütün problemlerini çözme iddiasıyla milletin karşısına çıktı. Hatırlıyoruz hepimiz. Salonda bu söylediklerimi hatırlayacak bir kadro var. 2002 Türkiye’si krizden çıkmış iki yakası bir araya gelmez hale gelmiş yüksek faiz altında özsermayesini kaybetmiş, ümidini kaybetmiş, 20-30 yıllık partilerin çözemediği demokrasi problemleri ile karşılaşmış, hukukun sağlıklı işleyememesinden devletine küskünlüğün artık maddi kayıplarla birleştiği ümitsizliğe dönüştüğü bir zamanda kurulan partidir Ak Parti.

“YOLUN BAŞINI HATIRLATIYORUM”

Tam o girdapta Ak Parti, ‘ben yolsuzluğun ve yasakların olmadığı bir ülke vadediyorum’ diyen, kalkınmanın ancak adaletle olacağını kabul ettiği için kendisine de 'Adalet ve Kalkınma' ismini alan bir parti 2002'de. Hatırlayın lütfen. Hanlarda hamamlarda, saraylarda değil; Aksaray, Çankırı, Çorum ve Yozgat ahalisinin daha çok yaşadığı Keçiören'de üç katlı bir evin dubleksinde oturan bir siyaseti kendisine yol azığı sayan parti, 2002. Yolun başını hatırlatıyorum hem size hem sizin vasıtanızla yolun başında böyle söyleyerek iktidara gelenlere.

"'MEMLEKETİ SOYMAYI PLANLIYORUZ' DİYEN BİR PARTİ DUYDUNUZ MU?"

AK Parti'nin milletin teveccühünü kazanmak için aslında her partinin söyleyeceği şeyler... Hiçbir partinin kurmayını millet şöyle görmez, kürsülerde siz şöyle konuşan bir parti hatırlıyor musunuz; 'Bizi iktidara getirirseniz memleketi soymayı planlıyoruz' diyen bir parti duydunuz mu? Bizi iktidara getirirseniz çoluğumu, çocuğumu zengin etmeyi planlıyorum’ diyen bir parti gördünüz mü? Damadım dahil bütün aile efradımı devletin imkanları içerisinde hudutsuz, sınırsız imkanlarla buluşturacağım diyen parti duydunuz mu, duymazsınız. Herkes aslında bu AK Parti'nin yaptığı gibi fukaralıkla, yoklukla, yoksullukla, yolsuzlukla, adaletsizlikle mücadele etmek için gelir. Yolun başında herkes idealisttir sevgili arkadaşlar, yolu başladığı gibi bitirmek zordur. Yola idealizmle çıkmak kolaydır. Yolu başladığı gibi bitirmek zordur.

“BUNU AK PARTİ İÇİN SÖYLÜYORUM. KENDİMİZE DE DERS OLSUN DİYE TEKRARLIYORUM”

Türk'ün başına ne geldiyse başladığı gibi bitiremeyenler yüzünden gelmiştir. Bunu AK Parti için söylüyorum. Kendimize de ders olsun diye tekrarlıyorum. İyi başlamak değildir Türk'ün işi, iyi bitirmektir. Herkes iyi başlar. İyi bitirenlerdir tarihe adı altın harflerle yazanlar. Çok iyi işler yapacağız diye başlarsınız berbat işler yaparsanız, millet sizi hayırla yad etmez. Yolun başında böyle olan partiye yolun sonunda ne hatırlatıyor İYİ Parti? Biz AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dediği bu modelin denetimsizliğin, kontrolsüzlüğün bürokrasiyi, çiftçiyi, gençliği, STK'ları ne hale getirdiğini gördüğümüz için bu keyfi uygulamalara itiraz ediyoruz. Bu keyfiliği kastederek diyoruz ki bu saray keyfiliğidir. Hem yaparım hem harcarım hem hesap vermem duygusu saray keyfiliğidir. 

“AK PARTİ SIRALARINDAN BİR HOMURDANMA DUYARIZ DEVAMLI, ‘EFENDİM SARAY DEMEYELİM’...”

Bunu her dediğimizde AK Parti sıralarından bir homurdanma duyarız devamlı, efendim saray demeyelim. Ne diyelim efendim? Sizin bu halinize ne diyelim biz? Eğer bizi duyuyorsanız külliye, anlıyorsanız külliye anlamıyorsanız saray. Eğer tasarruf ediyorsanız külliye harcıyorsanız saray."

Toplantıya Genel Başkan Ağıralioğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu ve parti yönetimi de katıldı.

 

 

 

Kaynak: anka