İYİ Parti Grup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Rize'de yaşanan provokasyon sırasında Genel Başkanı Meral Akşener'e "Teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz. Burada ne işiniz var" diyen Havva Sevgen'in, İskencedere Vadisi'nde taş ocağı yapan Cengiz İnşaatın taşeronu İhsan Çilo'nun kardeşi olduğunu iddia etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı İskencedere Vadisi’nde taş ocağına karşı mücadele veren köylüleri ziyaret ettikten sonra ilçe merkezinde esnaf ziyareti yapmıştı. Bu sırada yanına yaklaşan Havva Sevgen adlı kadın, “Teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz. Burada ne işiniz var?” demişti. Akşener de “Nasıl bir iftira? Sizi Allah’a havale ediyorum. Ayıp, ayıp be. Megri megri’yi ben mi söyledim? Osman Öcalan’ın mektubunu ben mi okuttum? Haydi oradan” diyerek cevap vermişti.

"OPERASYON MAŞASI HAVVA SEVGEN"

İYİ Parti Grup Başkanvekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Havva Sevgen adlı kadın ile ilgili bugün sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Türkkan, birtakım fotoğraf ve videolar paylaşarak, "Bu hanımı o gün İkizdere'de gördüğünüz kıyafetle tanımamış olabilirsiniz. Bakın Havva Sevgen ablanız o” diye yazdı.

Türkkan, daha sonra Havva Sevgen’in olaydan sonra bir adam ile konuşurken videosunu yayınlayarak, “Çocuklar Havva ablanızın parasını niye eksik verdiniz” dedi.

Milletvekili Türkkan son olarak ise “Operasyon maşası Havva Sevgen, İkizdere'yi yağma eden Cengiz İnşaat'ın taşeronu olan İhsan Çilo'nun da kardeşi çıktı diyorlar. Ne diyorsunuz arkadaşlar” iddiasında bulundu.

Öte yandan, Havva Sevgen, olayın ardından verdiği röportajda, normal emekli bir vatandaş olduğunu söyleyerek, “Ne yanlısı olacağım. Bağırıp çağırıp çekip gittiler, benim de psikolojim bozuldu” diye konuşmuştu.

 

Kaynak: anka