İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, keman sanatçısı İlyas Tetik’in geçim sıkıntısı nedeniyle dün intihar ettiğini anımsatarak hükümete, “Aşıda İngiltere ve Almanya'dan örnek veriyorsunuz. Bu ülkelerde salgın yüzünden işini kaybedip de intihar eden kaç tane müzisyen haberi duydunuz” sorusunu yöneltti. 

Lütfü Türkkan, bugün TBMM Genel Kurulu’nda bugün yaptığı konuşmasında; pandemi döneminde müzisyenlerin açlığa mahkum edildiklerini söyledi. Türkkan, şöyle konuştu:

"Hani 'Türkiye uçuyor, kaçıyor; Mars'a gidiyor; Ay'a gidiyor' diyorsunuz ya son intihar haberini okudunuz mu, dün? Türkiye'nin en önemli keman sanatçılarından ünlü besteci İlyas Tetik, maddi sıkıntıları nedeniyle İstanbul Sarıyer'deki evinde intihar etti. Allah'tan rahmet diliyorum; ailesine, sanat camiasına başsağlığı diliyorum.

Aşıda İngiltere ve Almanya'dan örnek veriyorsunuz; pandemide İngiltere, vatandaşlarına ayda 2 bin 500 sterlin para ödedi, ayda. Almanya 750 milyar Euro tutarında bir teşvik paketi açıkladı.

Bu ülkelerde, salgın yüzünden işini kaybedip de intihar eden kaç tane müzisyen haberi duydunuz? Var mıdır böyle bir şey, mümkün mü?

Ama Türkiye'de işsiz kalan müzisyenler ölüme mahkum edildiler; ölüme sürükleniyorlar. Bu insanlar aylarca evlerine ekmek götüremediler ve hâlâ gece 12'den sonra müzik yasağıyla bu insanların rızık kazanmasının önüne geçiyorsunuz."

Kaynak: anka