Gürcistan'a geçmek için Sarp Sınır Kapısında günlerce bekleyen ve uzun kuyruklar oluşturan TIR şoförlerini İYİ Parti heyeti ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "TIR şoförü vatandaşlarımızın sesine kulak verilmelidir ve sorunlarına acilen çözüm bulunmalıdır. Sarp Sınır Kapısına devlet el atmalı, bu kapı 'dert kapısı' olmaktan çıkarılmalıdır" dedi.

Gürcistan'a giriş yapmak için Arhavi'den başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar uzanan kilometrelerce araç kuyruğunda bekleyen, TIR şoförleri, sorunlarını İYİ Partililere anlattı. 

Sınır kapısında bekletilen bir TIR şoförü derdini "Su yok, yemek yok, tuvalet yok. Burada tuvalete affedersin açık havaya gidiyoruz. Nerede bir sote yer bulursak... Temizlik de yok. Bir de pandemi var" diye anlattı. Bir başka TIR şoförü ise, "Aldılar bizi yayık ayranı gibi bir o yana vuruyorlar bir bu yana... Şimdi burada dur kalk dur kalk tako (takograf) bozuluyor. Sonra Alman durduruyor 1000 euro ceza yazıyor" diye dert yandı.

"YOLLARDA PERİŞANLIK YAŞANIYOR"

TIR şoförleri ile görüşmelerinin ardından izlenimlerini aktaran İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs şunları söyledi:

"Sınırda günlerdir bekleyen şoför kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları yerinde görmek ve birinci ağızdan dinlemek için buradayız. TIR şoförü arkadaşlarımızla görüştük, onları dinledik. Gördük ki çok sorunları var, yollarda perişanlık yaşıyorlar. Şoför arkadaşlarımız Arhavi'de kuyruğa girdiklerini ve 20 kilometrelik yolu üç-dört günde geçerek Sarp Sınır Kapısı'na ulaştıklarını söylediler.

"DEVLET EL ATMALI"

Bu arkadaşlarımız, TIR parklarının olmadığını, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarını karşılayacak tesis bulunmadığını, bu şartlar altında 3-4 gün araç kuyruğunda beklediklerini ifade ettiler. Araçlarını yol kenarında park ederek adım adım ilerleyebildiklerini, dar olan yolda her an bir trafik kazası yaşama risklerinin olduğunu belirttiler. Günümüzde bu tür sorunların yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir.  Buraya daha önce yine gelmiştim. Burada yaşanan sorunları TBMM'de dile getirmiş, sorunların giderilmesi hususunda girişimlerde bulunmuştum. Ancak gördüğümüz şu ki; değişen bir şey yok. Mağduriyet aynen devam ediyor. TIR şoförü vatandaşlarımızın sesine kulak verilmelidir ve sorunlarına acilen çözüm bulunmalıdır.  Sarp Sınır Kapısına devlet el atmalı, bu kapı 'dert kapısı' olmaktan çıkarılmalıdır.

"PERSONEL SAYISI ARTIRILSIN. BU ÇİLE TÜRKİYE'YE YAKIŞMIYOR"

TIR şoförü arkadaşlarımız kapılardaki işlemlerin yavaşlığından şikayetçidirler. Kapıdaki personel sayısı artırılsın; işlemler hızlandırılsın, altyapı eksiklikleri giderilsin. Şoförlerimizin evlerinden ve ailelerinden çok uzaklarda yaşadıkları bu çile Türkiye'ye yakışmıyor. Buradan da ilgili bakanlıklarımıza ve yetkililerimize seslenmek istiyorum: Sarp Sınır Kapısı'nda yaşanan perişanlık bir an evvel son bulsun. İnsanları bezdiren bu çileli bekleyişlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler vakit geçirilmeden alınsın."

 

Kaynak: anka