SANCAR KIZILKAYA

Masaya Türk bayrağı serip üzerine yiyecek, içecek koyan AKP Gebze İlçe Teşkilatı hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ömer Furkan Dağ, “O bayrakta babamın da kanı var” dedi.

AKP Gebze İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde Gebze Arapçeşme Mahallesi’nde düzenlediği sandık toplantısında masaya Türk bayrağı serilmiş, üzerine de yiyecek ve içecekler konulmuştu. Türk bayrağının sofra bezi gibi kullanılması tepki çekmişti.

İLÇE BAŞKANI ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Yaşanan bu olayın ardından Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya özür diledi. AKP İlçe Başkanlığı’ndan “Söz konusu görüntü kesinlikle Türk Bayrağı üzerinde yemek yeme kastı taşımamakla birlikte, toplantı sırasında ikram edilen meyve tabaklarının dikkat etmeden, bilinçsizce Türk Bayrağı üzerine konulmasıyla ortaya çıkmıştır” açıklaması yapılmıştı.

"O BAYRAKTA BABAMIN DA KANI VAR"

Şehit Polis Celil Dağ’ın oğlu olan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ömer Furkan Dağ, bu görüntüye tepki göstererek, sosyal medya hesabından “O bayrakta babamın da kanı var. Bunun hesabını sormazsam namerdim” açıklamasını yaptı. Dağ, AKP Gebze İlçe Teşkilatı hakkında suç duyurusunda bulundu.

“ÇİRKİN SALDIRI"

İYİ Parti’li Ömer Furkan Dağ’ın suç duyurusu şöyle:

“Bayrağımıza yapılan bu çirkin saldırı babasını teröre şehit vermiş bir evlat olarak beni ve Türk milletini derinden sarsmış, bu ve bunun gibi saygısızlıklarla hukuk mücadelesi vermek için işbu suç duyurusunu yazmak zaruri hale gelmiştir. Öncelikle belirtmek gerekir ki; Türk Bayrağı Kanunu m. 7'de Türk Bayrağı yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez.”

 

Kaynak: anka