UĞUR İSTANBULLU

İYİ Parti Artvin İl Başkanlığı, katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti için "FETÖ’nün kurdurduğu parti" diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında, “hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Artvin İl Başkanı Kemalettin Akgök, suç duyurusu sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İYİ Parti, 25 Ekim 2017 yılında kuruldu. FETÖ veya herhangi bir terör örgütüyle asla hiçbir bağlantımızın olmadığını, Sayın Genel Başkanımız açık oturumlarda ve Meclis kürsüsünde defalarca dile getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cahit Özkan, yine asılsız iddialarla, iftiralarla ilgili basın açıklaması yaptı, tabii çamur at izi kalsın. Sayın Cahit Özkan Bey, bizim FETÖ ile başka bir terör örgütüyle bağlantımızın olmadığını, tüm kamuoyu vicdanında yargılanmış ve aklanmış olduğunu buradan belirtmek isterim.

“GEÇMİŞTE TERÖR ÖRGÜTLERİNE ‘NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK’ DİYEN BİR İKTİDAR VAR”

Oysa terör örgütlerine geçmişte ‘Ne istediniz de vermedik’ diyen bir iktidar var. Yine İYİ Parti milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ‘FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın’ diye soru önergesi verdi. Ancak AK Parti ve MHP milletvekillerince reddedildi. Hem çeşitli iftiralarda bulunacaksınız hem de önergeyi reddedeceksiniz. Biz 81 il teşkilatı ve Artvin il teşkilatı olarak Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

Kaynak: anka