CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’de yangının devam ettiği ve itfaiye araçlarının giremediği bir alanda, “Burası kaderine terk edilmiş şu an. Köylüler kendi imkanlarıyla, itfaiyeciler ancak yürüyerek yangına müdahale edebiliyor. Birkaç helikopterle Mersin’deki yangını söndüremeyiz. ‘Depolarımızda uçak yok’ diyoruz, bununla övünüyoruz. Sarayın 13 uçağı var, bir tanesini satabilsek 25 uçak helikopterimiz olacak. Yangın devam ediyor, itfaiye müdahale edemiyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, Mersin yangın bölgesinde inceleme yaptı. Ali Mahir Başarır, yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği Mersin’de ormanlık alana atılan boş şişeyi göstererek şöyle konuştu:

“Aşırı bir rüzgar var ve yangını günden güne daha fazla yaydırıyor. Yangının en önemli sebeplerinden biri bu. Ne içiyorsanız için, ne zıkkımlanıyorsanız zıkkımlanın ama lütfen bunu ormanlık alana atmayın bunlar mercek görevi görüyor. En önemli sebeplerden bir tanesi bu. Ormanlık alanlarda cam kırmayın, cam bırakmayın. Piknik yapmayın, ateş yakmayın, mangal yapmayın. Mersin’in her tarafını yangın sarmış durumda ve ormanlarımız yok oluyor. Rüzgarı önleyemiyoruz, ciddi anlamda ilgisizlik var; uçak, helikopter sayısı çok az, bir tane helikopterle tüm Mersin yangını söndürülemez.”

Ali Mahir Başarır, yangından etkilenen yurttaşlarla da bir araya geldi. Başarır, duygulanan bir yurttaşa “Yangının kontrol altına alındığı gün, her şeyin bir haftada olacak” sözü verdi.

Başarır, yangının devam ettiği ve itfaiye araçlarının giremediği bir alanda, “Bin rakım var burada, itfaiye araçları giremiyor. Niye uçak, helikopter diyoruz? Buradaki yangınları söndürmesi için. Burası kaderine terk edilmiş şu an. Köylüler kendi imkanlarıyla, itfaiyeciler ancak yürüyerek yangına müdahale edebiliyor. Birkaç helikopterle Mersin’deki yangını söndüremeyiz. ‘Depolarımızda uçak yok’ diyoruz, bununla övünüyoruz. Sarayın 13 uçağı var, bir tanesini satabilsek 25 uçak helikopterimiz olacak. Yangın devam ediyor, itfaiye müdahale edemiyor. Birkaç helikopterle; Aydıncık, Silifke, Boğsak, Yeşilovacık’taki yangını söndüremiyoruz. Ağaçlarımız, evlerimiz, bahçelerimiz, seralarımız kül oluyor. Bu bir örnek olsun. Bari bundan ders alın” diye seslendi.

Kaynak: anka