İstanbul'da yangınlarla mücadele kapsamında ormanlara girme, orman çevresinde ve içinde mola verme, piknik yapma yasakları 30 Eylül Perşembe günü saat 24.00'e kadar uzatıldı.

İstanbul Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormanlık alanlara giriş yasağının uzatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu yasağın, sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu görevlileri haricinde herkesi kapsayacağı bildirildi.

Alınan karar uyarınca, ormanlarda ve orman içi yollarda mola verme, piknik yapma, mangal, semaver vb. ateş yakma yasağı devam edecek. Ancak yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarında piknik yapmak serbest ancak mangal ateşi yakmak, piknik tüpü kullanmak yasak olacak. 

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN TALEBİ ÜZERİNE KARAR ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 31 Ağustos 2021 tarihli talebi üzerine, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde gittiği önümüzdeki günlerde de orman yangını çıkabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Bu nedenle de milli servet olan ormanların korunması için İstanbul sınırları dâhilindeki ormanlık alanlara giriş yasağının 30 Eylül 2021 Perşembe günü saat 24.00'e kadar uzatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Saygıdeğer İstanbullu hemşerilerimize bugüne kadar gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyor, ormanlık alanlarımızın her türlü tehlikeden korunması için desteklerinin devamını diliyoruz" denildi.

 

Kaynak: anka