İstanbul’da FETÖ/PDY mensubu oldukları gerekçesiyle uzun süredir arandıkları bildirilen karı-koca, polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Emniyet kaynaklarına göre, "Küçük Erdal" kod adını kullanan E.M. FETÖ’nün ‘Sur İçi Avukatlar Grubu’nun sözde imamlığını yapıyordu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü görevlileri FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, Gaziosmanpaşa'daki bir hücre evine operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt adına faaliyet gösteren ‘Suriçi Avukatlar Grubu’na hücre sorumluluğu yapan sözde “mahrem imam” “Küçük Erdal” kod adlı E.M. ve yine örgüt üyeliğinden aranan eşi A.M. yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda, hücre evinde yapılan aramalarda çamaşır makinesi içine saklanmış 216.5 gram altın, 3 tam altın, bir altın kolye, bir çeyrek altın, 5 bin 620 dolar, 500 euro, 8 bin 400 TL para ile pasaport, 3 cep telefonu, 2 sim kart, bir dizüstü bilgisayar, bir hard disk, bir tablet, 2 iPad ve 7 flash bellek ele geçirildi.

Yakalanan FETÖ üyesi karı-koca sorgulanmak üzere İstanbul TEM Şubesi'ne götürüldü.

 

Kaynak: anka