İstanbul’un Anadolu Yakası'nda "gasp", "tehdit" ve "cinayet" gibi çok sayıda suça karışan hasım çetelere yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Baskında yakalananlar arasında, 18 Kasım’da Ö.E. adlı bir kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayetin faillerinin de bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube ile Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince yürütülen ortak çalışmada, kentin Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren ve karşılıklı eyleme karışan çete üyelerinin Çekmeköy ilçesinde “tehdit”, “gasp” ve “adam öldürme” eylemlerinde bulunduklarını belirledi.

AĞIR MAKİNALI OTOMATİK SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

İlk olay, çete üyelerinin 18 Kasım’da Çekmeköy Taşdelen’de kurulan pusuda AK-47 otomatik silahla bir otomobilin taranması sonucu Ö.E. adlı bir kişinin öldürülmesi oldu. Cinayetin ardından çalışmalarını genişleten polis ekipleri, eylemin ertesi günü 19 Kasım'da Ataşehir ilçesinde çalıntı bir otomobile düzenlenen baskında ağır makineli 3 otomatik silah, 1 tabanca, 1 el bombası, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve sahte ikiz plakalar ele geçirdi. Yürütülen çalışmalarda, 18 Kasım’da Çekmeköy’de öldürülen emniyette 10 suç kaydı çıkan Ö.E. cinayeti ile 19 Kasım’da Ataşehir’de çalıntı otomobilde ele geçirilen silahlarla bağlantısı tespit edildi. Ö.E.’nin öldürüldüğü otomobilin sürücüsü ve maktülün arkadaşı Ç.Ö., aracı Taşdelen’de bir taksi durağına park edip kaçtı. Ardından polise başvurarak olaya ilişkin ifade veren Ç.Ö.’nün de 21 suç kaydı olduğu belirlendi.

YAKALANANLAR ARASINDA CİNAYET FAİLİ DE BULUNUYOR

Güvenlik birimlerince yapılan incelemelerde, uzun namlulu silahla yapılan ve Ö.E.’nin ölümüyle sonuçlanan saldırının Çekmeköy’de rekabet halindeki iki hasım çete arasındaki husumetten kaynaklandığı anlaşıldı. Her iki çeteye mensup toplam 21 kişinin yakalanması için bu sabah düzenlenen operasyonda ise 15 şüpheli yakalandı.

Söz konusu şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise 10 ruhsatsız tabanca, 3 pompalı tüfek, 3 kurusıkıdan çevirme tabanca, bu tabancalara ait 300 adet fişek ve kartuş, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler, ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

Kaynak: anka