İstanbul'da lodos fırtınası ve şiddetli yağışın akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşlarda aksamalar yaşanırken, İstanbul Boğazı da gemi geçişlerine kapatıldı.

İstanbul'da dün sabah saatlerinden beri can ve mal kaybına yol açan lodos, bugün de kara, deniz ve hava yolu trafiğinde aksamalara yol açıyor.  Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fırtınanın hava trafiğini olumsuz etkilediğini bildirerek, "İstanbul'daki şiddetli fırtına sebebi ile uçak iniş ve kalkışlarında maalesef gecikmeler olmaktadır. Bu sebeple İstanbul varışlı seferlerimizde de kalkış meydanlarımızda gecikmeler olabilmektedir" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) kentte etkili olmaya devam eden fırtına ile ilgili yapılan açıklamada bugün sabah saatlerinden itibaren batı ilçelerde kuvvetli sağanak yağmur ile birlikte tekrar etkili olan fırtınanın (50-80 km/s) ilerleyen saatlerde Avrupa yakası geneli ile Boğaz çevresinde etkili olacağı, akşam saatlerine doğru bölgeyi terk edeceğinin tahmin edildiği bildirildi. 

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

İBB'den yapılan açıklamada İstanbul Boğazı'nın gemi trafiğine kapatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Şehir Hatlarının deniz ulaşım seferlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar yaşanıyor. Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatları kuvvetli fırtına nedeniyle işletmeye kapatıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle zaman zaman trafik iki yönlü olarak tek şeritten sağlandı" denildi. 

 

 

Kaynak: anka