Meteorolojik raporlara göre İstanbul’da olumsuz hava koşulları devam edecek. Kentte dün geceki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına bıraktı. Bu da bugün karla mücadele çalışmalarını engelledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da vatandaşlara, karla mücadelenin sürdürebilmesi için otoyol ve D-100’de park ettikleri araçları kaldırmaları çağrısında bulundu.

İstanbul’da olumsuz hava koşulları devam ediyor. Kentte bugün saat 13:00'e kadar toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmiyor. Kamu kurumlarının zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurması kaydıyla güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personeli bugün tam gün idari izinli.

Alınan bu kararlarla kentte trafik yoğunluğu yüzde 30'lara kadar indi. Ancak dün gece yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafikte ilerleyemeyen bazı vatandaşların özel araçlarını otoyol ve D-100 Karayolu üzerine park etmeleri, karla mücadele çalışmalarını engelliyor. Bu nedenle İstanbul valisi Ali Yerlikaya, bugün sosyal medya hesabından vatandaşlara, otoyol ve D-100 Karayolu'na park edilen araçlarını kaldırmaları çağrısında bulundu.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşerilerim; karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100’de park edilmiş özel araçların sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım” dedi.

POLİS DENETİMLERE BAŞLADI

İstanbul Valiliği'nin yaptığı duyuru sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü trafikte denetimler başlattı. Emniyet’ten yapılan açıklamada, "Bugün saat 13:00’e kadar özel araçların trafiğe çıkışının yasaklanması konusu ile ilgili 06:00 itibariyle denetimler başlatılmıştır. Denetimler kapsamında ilimiz Sultangazi ilçesinde 3 ayrı kapama noktası oluşturulmuş, yasağa uymayan ve alınan karardan bilgisi olmayan vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapılarak araçlarını güvenli bir şekilde park etmeleri sağlanmıştır" denildi.

Kaynak: anka