İstanbul'da Enes Kara'nın intiharını protesto etmek amacıyla Taksim'de toplanan vatandaşlara polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 83 kişi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Haklarında, '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme ve görevli memura mukavemet' suçlarından adli işlemleri tamamlanan şahıslar, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla serbest bırakılmıştır" denildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharını, Taksim İstiklal Caddesi’nde protesto eden gençlik örgütleri ve üniversite öğrencilerine polis müdahale etti.

Polis. müdahale sırasında Beyoğlu Kaymakamlığı'nın "gösteri ve yürüyüşleri yasaklama kararı"nı gerekçe gösterdi. “Cemaat Yurtları Kapatılsın” sloganı atan göstericilerin bazılarına ters kelepçe takılırken, toplam 83 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyet’te ifadeleri alınan 83 kişi sabaha karşı serbest bırakıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de dün gece Taksim'deki gösterilerde gözaltına alınanlarla ilgili bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Beyoğlu Kaymakamlığı’nca alınan yasaklama kararına aykırı olarak; dün akşam saatlerinde Taksim Meydanı, Tünel ve çevresinde izinsiz gösteri ve yürüyüş yapan, güvenlik güçlerimizin ikazlarına uymayarak karşılık veren 83 şahıs yakalanmıştır. Haklarında '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme ve görevli memura mukavemet' suçlarından adli işlemleri tamamlanan şahıslar, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlarıyla serbest bırakılmıştır."

Görüntü: Öğrenci Kollektifleri’nin sosyal medya hesabından alınmıştır.

Kaynak: anka