İstanbul Valiliği, Kadıköy Acıbadem mahallesinde bulunan Faikpaşa Camii’ne yönelik kundaklama girişiminde bulunulduğunu bildirdi. Valilik'ten yapılan açıklamada, "Faikpaşa Camimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi. Kimliği meçhul bir kadın tarafından yapılan kundaklama girişimine yönelik soruşturma başlatıldı.

İstanbul Valiliği, akşam saatlerinde Kadıköy Acıbadem mahallesinde bulunan Faikpaşa Camii’nin kundaklanmaya çalışıldığını, yangının ise cami görevlileri ve vatandaşlar tarafından önlendiğini açıkladı. Kundaklamayı gerçekleştiren kimliği meçhul şahsın yakalanması ve olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Bugün saat 18:20 sıralarında Kadıköy ilçemizin Acıbadem mahallesi Faikpaşa Camii’nin kadınların namaz kıldığı bölümünde, kimliği meçhul bir kadın tarafından yangın çıkarmak suretiyle kundaklama girişiminde bulunulmuştur.

Cami görevlileri ve vatandaşlarımızın müdahalesiyle söndürülen yangının şüphelisinin yakalanması ve bu menfur olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma başlatılmıştır.

Faikpaşa Camimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Kaynak: anka