İstanbul Valiliği, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde polise saldırı girişiminde bulunan M.G.'nin başka bir polis memuru tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildiğini, saldırı girişiminde bulunulan polis memurunun da seken mermiyle yaralandığını açıkladı. Valilik, saldırgan ve polis memurunun hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bugün saat 10:50 sıralarında 19 yaşındaki M.G., elindeki bıçakla polis barikatlarını aşarak polis memuru M.F.Y.'ye saldırı girişiminde bulundu. Saldırgan, başka bir polis memuru tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Polis memuru M.F.Y. ise seken merminin kasığına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Polis, olayın ardından adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralı polis ve saldırgan, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

SORUŞTURMA BAŞLADILDI

İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

“Bugün saat 10:50 sıralarında M.G. adlı şahıs, Çağlayan Adliyesi önünde nöbetçi güvenlik görevlisine bıçaklı saldırıda bulunmuştur. Güvenlik görevlilerimizce sözlü ve havaya ateş etmek suretiyle yapılan uyarılara uymayan şahıs, bacağından vurularak yakalanmış ve hastaneye sevk edilmiştir.

Olaya müdahale esnasında seken merminin isabet etmesiyle yaralanan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru M.F.Y. hastaneye sevk edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

Kaynak: anka