İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi İSBAK AŞ, İstanbul Vakfı’na daha kolay bağışta bulunabilmesi için nüfusun yoğun olduğu alanlara KİOSK yerleştirecek. İstanbullular, İSBAK AŞ’nin altyapısı ile kurulacak olan KİOSK’ları kullanarak İstanbul Vakfı’na 20 TL bağışta bulunabilecek. Bağışlar ile yardıma muhtaç ailelere destekte bulunulacak, kız çocuklarına eğitim bursu verilecek. 

İBB, iştiraki İSBAK AŞ, İstanbul Vakfı'na yapılan bağışların “Destek KİOSK Cihazı” üzerinden temassız kartlarla kolayca yapılabilmesi için teknolojik alt yapı sağlıyor. İstanbullular, temassız özelliği bulunan hesap veya kredi kartları ile sabit olarak belirlenen 20 TL ücret aktarımını; İBB iştiraki İSBAK AŞ’nin kurduğu KİOSK’lar üzerinden yapacak.

YARDIMLAR DOĞRUDAN VAKFIN HESABINA AKTARILACAK

KİOSK cihazları AVM, şehir hatları, toplu taşıma ve durak istasyonları, sosyal tesisler ve Belturlar gibi şehir nüfusunun yoğun olduğu alanlara konumlandırılacak. KİOSK sistemi üzerinden yapılacak yardımlar, İstanbul Vakfı’na ait banka hesabına doğrudan aktarılacak. Bağışlar, İstanbul Vakfı tarafından belirlenen muhtaç aileler ve özellikle kız çocuklarına eğitim bursu olarak verilecek.

"DAYANIŞMAYA ODAKLANAN BİR SİSTEMİ YAYGINLAŞTIRMA AMACINDAYIZ"

Projeye dair konuşan İSBAK AŞ Genel Müdürü Mesut Kızıl, projenin başarıya ulaşacağına inandıklarını belirterek, “İstanbulluların dayanışma ve yardımlaşma kültürüne odaklanan, vatandaşların gün içinde kolayca bağış yapabileceği fırsat alanları yaratan bir sistemi yaygınlaştırma amacındayız” dedi.

İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ise vatandaşların bağış yapabilmek için doğrudan Vakıf ile sıklıkla iletişime geçtiklerini; KİOSK’lar sayesinde hayırsever kişilerin kolaylıkla bağış yapma imkanı bulacağına inandığını dile getirdi.

KİOSK NEDİR?

KİOSK kelime anlamı olarak kulübe anlamına geliyor. KİOSK; havaalanları, mağazalar, süpermarketler, bankalar ve benzeri kalabalık yerlerde sipariş alma ya da bilgi verme amacıyla kullanılan bir teknoloji. KİOSK’lar işlemleri zaman kaybetmeden, beklemeden yapmayı sağlayan; dokunmatik ekranlı bilgi ve servis amaçlı bir elektronik terminal.

 

Kaynak: anka