İstanbul merkezli 7 ilde “FETÖ'nün hukuk yapılanmasına” yönelik eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar sonucunda, FETÖ/PDY'nin 2013 Adli-İdari Yargı Sınavı'na hazırlanmak üzere, “Hakim Savcılık Çalışma Evi” olarak adlandırılan Arnavutköy, Maltepe ve Bahçelievler'de adresler oluşturduğu, hukuk fakültesi mezunu örgüt üyelerinin bu adreslere yerleştirildikleri belirlendi. 

Adresleri tespit eden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlar Büro Amirliği ekipleri operasyon düzenledi.

2021 yılında örgütün hakim savcılık sınavı çalışma evlerine gerçekleştirilen 3 operasyonun devamı niteliğindeki 4. dalga operasyonda, kimlikleri tespit edilen 17 avukat ile 3 sivil örgüt yöneticisi olmak üzere 20 şüphelinin yakalanması hedeflendi. 

İstanbul merkezli olarak Van, Ankara, Burdur, Tekirdağ, Bitlis ve Gaziantep’te yürütülen eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalarda şüphelilerden 3’ünün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edildi. Konuyla ilgili incelemelerin sürdürüldüğü bildirildi. 

Operasyon anları polis kameralarına yansıdı.

 

Kaynak: anka