Terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 43 şüphelinin yakalanması için jandarma ve emniyet, İstanbul merkezli 6 ilde ortak operasyon başlattı.

Edilen bilgiye göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü DHKP/C’nin faaliyetlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Bu çerçevede İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ortaklaşa operasyon başlattı.

Örgüt ile bağlantılı oldukları ileri sürülen 43 şüphelinin yakalanması için İstanbul'da 21 adrese ile Sivas, Samsun, İzmir, Ankara, Yozgat ve Denizli’deki adreslere düzenlenen operasyonlarda, A.Ö., E.K., B.G., A.K. ve D.Y.’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ‘şüpheli’ sıfatıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Operasyonların sürdüğü aktarıldı.

Kaynak: anka