EDDA SÖNMEZ 

Silah kaçakçılarına yönelik İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 4’ü kuru sıkı olmak üzere 30 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği ve değişik çapta bin 433 mermi ile balistik yelek ele geçirildi.

Edilen bilgilere göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığı yapan bir kişiyi teknik ve fiziki takibe aldı. Polis, yaklaşık iki yıl süren takipte şebekenin diğer kollarına ulaştı. Tespitler doğrultusunda İstanbul, Balıkesir ve Trabzon’da dün düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İstanbul ayağında, 55’i Anadolu, 9’u Avrupa yakasında olmak üzere toplam 64 adrese baskın düzenlendi.

GARDIROPLARDAKİ BÖLMELERDEN SİLAHLAR ÇIKTI

Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, piyasaya sürülmek üzere 4’ü kurusıkı olmak üzere 30 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, 48 şarjör, farklı çap ve ebatta bin 433 fişek, 324 kurusıkı fişek ve 1 balistik yelek ile 720 gram barut ele geçirildi. Ele geçirilen silahların çoğu yatak bazalarından ve gardıroplardaki bölmelerden çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Polisteki ifade işlemleri süren 23 şüphelinin, 17 Eylül Cuma günü Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak: anka