İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve MİT ekiplerince FETÖ/PDY örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda; örgüt mensuplarına maddi destek sağlama ve onları yurt dışına kaçırma görevlerini üstlendiği ve bir dönem mahrem imamlık yaptığı iddia edilen kişi Esenyurt’ta yakalandı.

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT İstanbul Bölge Başkanlığı’nca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün “emniyet mahrem imamı” yapılanmasında yer alan Z.A. isimli şüpheliyi belirledi. Şüphelinin, hakkında soruşturma yürütülen örgüt mensuplarına maddi destek sağlayarak yurt dışına kaçırdığı, halk arasında 'patates hat' diye tabir edilen yabancı kişiler adına kayıtlı birçok telefon hattı kullandığı belirlendi. Bunun üzerine şüphelinin Esenyurt ilçesindeki adresine 10 Haziran'da baskın düzenlendi. 

Şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Emniyet ayrıca, şüpheli Z.A.'nın Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve daha sonra 'terör örgütüne üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından 127 yıl hapis cezası alan Mehmet Ş.’nin de geçmiş dönemde mahrem imamlığını yaptığının tespit edildiği bilgisini paylaştı.

 

 

 

Kaynak: anka