İstanbul'da yaşanan 3.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 'geçmiş olsun' mesajları geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm İstanbul'a geçmiş olsun dileklerini iletirken, "İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul" dedi.

İstanbul'da 15.07 sıralarında yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından siyasetçilerden açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli" derken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07'de Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun" dedi.

"MEVLA SENİ, BİZİ, ÜLKEMİZİ, HEPİMİZİ KORUSUN"

Depremin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçmiş olsun dileklerini sosyal medya hesabından paylaşırken şöyle dedi:

"Geçmiş olsun İstanbul. Mevla seni, bizi, ülkemizi, hepimizi korusun. Depreme karşı tedbirleri her gün arttırıyoruz. Çalışmalarımız aralıksız sürecek."

"ALLAH, ÜLKEMİZİ DOĞAL AFETLERDEN KORUSUN"

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İstanbul'da yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardınan sosyal medya hesabından, "Geçmiş olsun İstanbul! Allah ülkemizi doğal afetlerden korusun…" dedi.

"TEDBİR ALMA GEREKLİLİĞİMİZİ TEKRAR TEKRAR HATIRLATIYOR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da şu mesajı paylaştı:

"İstanbul'da hissedilen depremin can ve mal kaybı yaşatmamış olması sevindirici ancak yaşadığımız her sarsıntı tedbir alma gerekliliğimizi tekrar tekrar hatırlatıyor. Her ihtimale hazırlıklı olduğumuz, güvenli ve huzurlu günler dileğiyle geçmiş olsun İstanbul."

Kaynak: anka