Adalet Bakanlığı, Hakim ve Savcılar Kurulu’nun (HSK), İstanbul’da görev yapan hakim ve savcıların olumsuz hava koşulları nedeniyle iki gün idari izinli sayılması kararı aldığını bildirdi. Yani İstanbul’daki adliyelerde yarın da duruşma yapılmayacak.

Adalet Bakanlığı’ndan bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, “HSK, İstanbul’da yargı mensupları ve adliye çalışanlarının bir gün süreyle idari izinli sayılması yönünde karar aldı. Yargısal iş ve işlemler, nöbetçi hakim ve mahkemeler eliyle yapılacak” denilmişti.

Adalet Bakanlığı, bu açıklamasının üzerinden birkaç saat geçtikten sonra, HSK’nın bu konuda yeni bir karar aldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada şunlar kaydedildi:

“Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan tahmin raporları ve devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul’da görev yapmakta olan hakim ve Cumhuriyet savcılarının 25/01/2022 ve 26/01/2022 (salı-çarşamba) tarihlerinde iki gün süreyle idari izinli sayılmalarına ve yargısal iş ve işlemlerin nöbetçi hakim-savcı ve mahkemeler eliyle yürütülmesine karar verilmiştir.”

Kaynak: anka