İstanbul'un en büyük semt pazarlarından olan Bakırköy Halk Pazarı, mevcut konumundaki alanın üstünün kapatılması için başlatılan inşaat çalışmaları nedeniyle kısa bir süreliğine taşındı. Pazar, bugün Bakırköy'de bulunan Terakki Caddesi'nde kuruldu. 

Bakırköy Halk Pazarı, Bakırköy Adliyesi'nin arkasında bulunan ve aynı zamanda miting alanı olarak kullanılan alanda kuruluyordu. Bakırköy Belediyesi, yağışlı havalar ve kış mevsiminde esnaf ve vatandaşlara daha konforlu bir alan sağlamak amacıyla kapalı bir alan oluşturmak için inşaat çalışmalarına başladı. 

Üstünün kapatılması ve alt zeminin otopark olması planlanan pazarın geçici olarak yeni adresi ise Bakırköy'de bulunan Terakki Caddesi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2017 yılında Bakırköy'ü ziyareti sırasında İstanbul Umum Pazarcılar Odası Başkanı, yöneticileri ve pazarcı esnafıyla bir araya gelmişti. Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengül hava şartlarından etkilenen vatandaşlar için Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'ndan pazarın üstünün kapatılmasını talep etmiş, Kılıçdaroğlu da "Pazarın üzerinin kapatılmasını bizzat takip edeceğim. Temel atma töreni ve açılışına da katılacağım" demişti.

8 AYDA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Bakırköy Adliyesi'nin arka tarafındaki geniş alana kurulan Halk Pazarının yapım çalışmalarının ise 8 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesinin planlandığı bildirildi.

 

 

 

Kaynak: anka