İstanbul’da uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Operasyonda yakalananlar arasında bulunan bir kadının, uyuşturucu ticareti suçundan yattığı cezaevinden bir süre önce firar ettiği ortaya çıktı.

Edilen bilgiye göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çekmeköy, Kağıthane ve Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ilçenin kenar mahallelerinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda 3 bin 861 adet uyuşturucu hap, 1 kilo 854 gram toz ecstacy, 1 kilo 25 gram bonzai türü uyuşturucu madde, 1 kiloya yakın marihuana, bir miktar kokain ile 1 ruhsatsız tabanca, bu silaha ait mermiler ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 610 lira para ele geçirildi.

Şüphelilere yönelik yapılan GBT sorgusunda, T.T. adlı kadının, "uyuşturucu ticareti" ve "hırsızlık" gibi suçlardan yattığı cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı. Sekiz farklı suçtan 8 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.T.’nin yürümekte zorlandığı ve bu nedenle baston desteği ile karakola getirilip götürüldüğü gözlendi.

Kaynak: anka