EDDA SÖNMEZ 

İstanbul’da, silah kaçakçılarına yönelik farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda, şebeke üyesi 13 şüpheli gözaltına alındı. Baskınlarda büyük çoğunluğu kurusıkıdan dönüştürülenler olmak üzere bin 129 silah ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “silah ticareti yapmak” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarına karışan şüphelilere yönelik Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmeçe'de geniş çaplı çalışma yürüttü.

Teknik ve fiziki takibin ardından 29 Ekim’de yapılan operasyonda Gaziosmanpaşa'da bulunan “Oto Galeri” görünümlü iş yerindeki Ü.H.Ö., S.Ş., A.Y. ve C.E. isimli 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda piyasaya sürülmek ve suç örgütlerine dağıtılmak üzere siparişi alınmış ve depolanmış halde 78 kurusıkı tabanca, 80 adet tabanca çerçevesi, 80 tabanca horoz tertibatı, 80 adet tabanca sürgüsü, 80 adet değişik çap ve ebatlarda tabanca şarjörü ile silah yapımında kullanılan 4 makine ele geçirildi.

SAHTE PLAKALAR BULUNDU

Aramalarda iş yerinin duvar görünümlü gizli bir bölmesinin olduğu görüldü. Bölmede, şüphelilerin bastığı sahte plakalar bulundu. Aramalarda 2 soğuk mühür, plaka yapımında kullanılan 20 adet sayı kalıbı, 46 adet plaka yapımında kullanılan harf kalıbı, 9 çift basılı plaka, 50 Türk bayrağı hologramlı, TR ibareli boş plaka sacı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında yakalanan 4 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. 

KÜÇÜKÇEKMECE'DE İKİNCİ OPERASYON YAPILDI

Çalışmalarını genişleten polis ekipleri, şebekeyle bağlantılı olduğu belirlenen yeni şüpheliler tespit etti. Teknik ve fiziki takiplerin sonunda suç örgütü içinde organize şekilde silah ticareti yapıldığı anlaşıldı. Şebekenin liderliğini ise V.Y. isimli şüphelinin gerçekleştirdiği öğrenilirken, S.S.’nin örgüt yöneticisi, A.K., M.A., B.İ., M.O., B.O., Y.G. ve M.K.’nın ise örgüt üyeleri oldukları belirlendi.

Çalışmalar sonucunda Küçükçekmece'de yüklü şekilde silah ticareti yapılacağı yönünde bilgi alan polis, S.S. ve İ.E. isimli şüphelilerin adreslerine operasyon düzenledi. Aramalarda 960 kurusıkı tabanca, 112 adet şarjör, 20 ruhsatsız tabanca, 21 silah namlusu, 101 adet 9 mm çapında fişek, 47 yiv ve seti olmayan namlu, 1 av tüfeği ve 64 kurusıkı fişeği ele geçirildi. Yakalanan zanlılar, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 

Kaynak: anka