Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışın gece yarısından itibaren artacağını belirterek, vatandaşları, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksaklıklar olmasına karşı uyardı.

Mega kent İstanbul'da dün bölgesel olarak görülen gece de devam eden yağış sabah saatlerinde kuvvetlenerek etkisini gösterdi. Avrupa yakasında daha etkili olan yağış sele ve su baskınlarına yol açtı. Trafik kilitlenme noktasına gelirken, Bayrampaşa'da bir alt geçidi su bastı. Bu araçlardan birinde kalan yaşlı kadın ile bir kişi çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adana'nın kuzey kesimleri, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kahramanmaraş'ın batısı, Giresun, Trabzon, Rize'nin iç kesimleri, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahminleri paylaşıldı. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın iç kesimleri, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde, gece saatlerinde Trakya ile Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GECE SAATLERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi ve Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şu uyarılara yer verildi:

"Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya'nın iç kesimleri, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul ile Kastamonu ve Sinop çevrelerinde..."

"Gece saatlerinde Trakya ile Avrupa yakası başta olmak üzere İstanbul çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 

Kaynak: anka