İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Esenyurt’ta bir binanın çatısı uçtu. Üzerine çatı düşen vatandaşlardan 2’si yaşamını yitirdi. Fırtına nedeniyle Maltepe ve Pendik'teki iskelelerde bağlı bazı tekneler hasar gördü, Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ve Sultangazi'de ağaçlar söküldü, çatılar uçtu. Çatalca’da saat kulesi ve 3 TIR devrildi. Beylikdüzü'nde rüzgârın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi lodosun etkisi altında kaldı. Meteoroloji yetkilileri rüzgârın il genelinde yarın akşam saatlerine kadar etkili olmaya devam etmesinin beklendiğini bildirdi. Kentte kısa süreli çamur yağışı da görüldü.

ESENYURT’TA 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İstanbul’da dünden bu yana etkili olan lodos ve fırtına sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Esenyurt’ta bir binanın uçan çatısı, vatandaşların üzerine düştü. Üzerine çatı düşen vatandaşlardan 2’si hayatını kaybetti

Çatalca’da saat kulesi ve 3 TIR devrildi. Beylikdüzü'nde rüzgârın hızı saatte 129 kilometreye kadar çıktı. Lodosun etkisiyle trafikte de aksamalar oldu.

İMAMOĞLU'NDAN UYARI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından açıklama yaparak taziyede bulunurken, vatandaşları da uyardı. İmamoğlu, "Esenyurt'ta Lodos sebebiyle çatı uçması neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim. Tüm ekiplerimiz çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi durumlara müdahale etmekte. Vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli davranmaları konusunda uyarırız" dedi.

TELEFERİK VE DENİZ OTOBÜSLERİ SEFERLERİNDE İPTALLER OLDU

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı seferleri hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldı. T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı seferlerinin de katener (enerji) teline dış alandan gelen bir cisim kaynaklı yaşanan enerji kesintisi nedeniyle Topkapı-50. Yıl Baştabya istasyonları arasında yapıldığı kaydedildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy'den Yalova, Bursa, Bandırma'ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

THY’DE UÇUŞLAR AKSADI

Yurt genelinde etkili olan lodos nedeniyle uçuşlarda aksaklık yaşandı. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün “İstanbul'da etkisini gösteren olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuş operasyonlarımızda aksaklıklar yaşanmaktadır. Durumun bugün ve yarın aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız” dedi. Bu kapsamda 6 uçağın İstanbul’a inemediği ve 5’inin Ankara, birinin ise İzmir’e yönlendirildiği öğrenildi.

33 ÇATI UÇTU, 192 AĞAÇ DEVRİLDİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şiddetli lodos sebebiyle İBB ekipleri, 33 çatı uçması, 192 ağaç devrilmesi, 232 tehlike arz eden parça, 52 trafik ışığı ve yön tabelası, 12 araç hasarı vakasına müdahale etti.

 

Kaynak: anka