Terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında, Polis Akademisi'nden daha önce ilişiği kesilmiş, mahrem imam konumundaki şüphelilerle irtibatları devam eden 33 kişiye yönelik İstanbul merkezli 2 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı’nda öğrenim gördükleri dönemde FETÖ/PDY'yle bağlantıları gerekçe gösterilerek okuldan atılan bazı şüphelilerin, örgütle irtibatlarını sürdürdükleri belirlendi.

Bu irtibatın, örgütün ‘mahrem imam' diye adlandırılan hücre sorumluları tarafından örgütsel arama yöntemi olan ardışık olarak sık sık aranmaları ve yine GSM numaralarındaki HTS kayıtlarının incelenmesiyle ortaya çıktığı belirtildi. Emniyet’ten yapılan açıklamada, 33 şüphelinin FETÖ/PDY tarafından da “örgüte bağlılığı en üst seviyede” olan kişiler olarak kodlandıklarının ortaya çıktığı bildirildi.

Açıklamaya göre, bu tespitlerin ardından yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 33 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 2 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Baskınlarda 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 10 FETÖ üyesinin yurt dışına kaçtığı anlaşılırken, 4 şüphelinin yakalanması için operasyonların devam ettiği belirtildi. Yakalanan 19 zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

Kaynak: anka