İstanbul'da hayatı olumsuz etkileyen, can ve mal kayıplarına neden olan lodosun bölgeyi saat 15:00 sıralarında terk etmesi bekleniyor. Dün akşam saatlerinde lodos nedeniyle halatı kopan gemi, gecenin ilerleyen saatlerinde su alarak battı. Sabah saatlerindeki bazı vapur seferleri iptal edilirken gece boyunca yine bazı evlerin çatıları uçtu, bazı evleri su bastı. Sabah saatlerinde ise yer yer dolu yağışı oldu.

Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü'nden (AKOM) yapılan uyarıda, sağanakla birlikte görülen fırtınanın 50/80km/sa hızla eseceği belirtildi. İlerleyen saatlerde Avrupa Yakası geneli ile Boğaz çevresinde etkili olması beklenen lodosun saat 15:00 sıralarında bölgeyi terk etmesinin beklendiği bildirildi.

İSTANBUL’DA VAPUR SEFERLERİ İPTAL OLDU

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada ise "Değerli yolcularımız, Hava muhalefeti (lodos) nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz yapılamamaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" denildi.

İptal edilen seferler şunlar: 

- Kadıköy-Karaköy-Eminönü 

- Kadıköy-Beşiktaş

- Bostancı-Karaköy-Kabataş

- Bostancı-Adalar

- Kabataş-Adalar

- Adalar-Beşiktaş

- Ortaköy-Üsküdar-Kadıköy

- Beykoz-Sarıyer

- Küçüksu-İstinye

112'YE 1517 İHBAR YAPILDI

Dün sabah erken saatlerde başlayan ve gece boyunca da etkili olan lodos nedeniyle yine bazı evlerin çatıları uçtu, bazı evleri su bastı, bu sabah sabah saatlerinde ise yer yer dolu yağışına rastlandı. İstanbul 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bin 517 ihbar yapıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle 33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi. 236 tehlike arz eden parça, 52 trafik ışığı ve yön tabelası, 12 araç hasar gördü. Şişli Mecidiyeköy Mahallesi Şahinler Sokak'taki 6 katlı binanın çatısı, kuvvetli lodosun etkisiyle koparak başka bir binanın çatısına uçtu. Kartal Cevizli Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nı, deniz seviyesinin yükselmesi ve kuvvetli fırtına nedeniyle su bastı.

KIYIYA OTURAN GEMİ BATTI

Kuvvetli lodosun etkisiyle akşam saatlerinde Kumcular İskelesi'ne demirli gemilerden AYİS 1 isimli Ro Ro gemisinin halatı koptu. Sürüklenen gemi kıyıya otururken diğer gemiler de lodos nedeniyle batma tehlikesi geçirdi. Tedbir amaçlı Mehmetçik römorkörü olay yerine geldi. Gece saatlerinde ise dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan İYİS 1 gemisi su alarak battı.

Kaynak: anka