İstanbul’da Emniyetin, MİT destekli operasyonuyla yakalanan terör örgütü IŞİD’le bağlantılı olduğu belirtilen 8 kişiden birinin Fırat Kalkanı Bölgesi’nde bomba tim komutanlığı yaptığı öne sürülen Muhammet Haır Ad D’nin olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında IŞİD’in “Ebu Şehit” kod adlı sözde emiri ile üst düzey teröristlere sahte pasaport temin eden bir şüphelinin de bulunduğu belirtildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) iş birliğiyle dün 10 ilçede özel harekat polisinin de yer aldığı eş zamanlı operasyon düzenleyerek IŞİD’le bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle 8 şüpheliyi gözaltına almıştı.

BOMBA TİMİ KOMUTANI

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Şüphelilerden birisinin terör örgütü IŞİD’in bomba timi komutanı olduğu öne sürüldü. Mahammed Hair Al D. isimli şüphelinin, Fırat Kalkanı bölgesinde, sözde teğmen rütbesi ile terör eylemleri için bomba düzeneklerinin hazırlanması, yerleştirilmesi ve patlatılmasını koordine ettiği iddia edildi.

SÖZDE EMİR

Yakalanan diğer bir ismin ise Suriye uyruklu kişilere sözde sağlık hizmeti vererek IŞİD’e eleman devşirdiği öne sürülen “Ebu Şehit” kod adlı Abdulcabbar B. olduğu öğrenildi. Abdulcabbar B'nin de terör örgütünün sözde emiri olduğu öne sürüdü.

ÜST DÜZEY TERÖRİSTLERE SAHTE PASAPORT

Bir diğer şüphelinin ise Ebu Samir El Tedmuri kod adli Zekeriya K. olduğu belirtildi. Şüphelinin, IŞİD’in üst düzey isimlerine sahte pasaport düzenlediği ve farklı ülkelere çıkmasını sağladığı iddia edildi.

(GÖRÜNTÜ: ARŞİV)

 

Kaynak: anka