İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) taşkın riskine karşı ıslah ettiği dere kenarlarını yaşam vadisine çeviriyor. Yaşam vadilerinde çocuk parkları, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir terasları, gösteri alanı bulunuyor. Dere ıslahıyla taşkın riskinden kurtulan İstanbullular aynı zamanda daha fazla yeşil alana da kavuşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSKİ'denyapılan açıklamaya göre, Tuzla Hacet Deresi 1. etapta, toplamda 35 bin metrekarelik bir alanda çalışmalar tamamlandı ve yaşam vadisi hizmet vermeye başladı. Yine Beylikdüzü Kavaklıdere Yaşam Vadisi 3. etabı da 130 bin metrekarelik bir sahada İstanbullulara rahat nefes alabilecekleri bir alan sağlandı.

İSKİ tarafından, 170 bin metrekareyi aşkın bir yeşil alan sunacak olan Beylikdüzü Yaşam Vadisi 4. ve 5. etapların yanı sıra, 86 bin metrekarelik bir alanda İstanbullulara hizmet verecek olan Sancaktepe – Çekmeköy ilçelerinde Ayazma ve Palamut Dereleri Yaşam Vadisi ile 63 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak olan Çekmeköy Deresi Yaşam Vadisi’nde de çalışmalar sürdürülüyor.

125 bin metrekarelik Tuzla Hacet Deresi Yaşam Vadisi 2. Etap – Yankol – TOKİ Etapları ise proje aşamasında.

YAŞAM VADİLERİNDE TOPLAM ALAN 600 BİN METREKAREYİ AŞACAK

Yaşam vadilerinde bugüne kadar 165 bin metrekarelik bir yeşil alan İstanbulluların hizmetine sunuldu. Yapımı devam eden ve proje aşamasında olan yaşam vadileri de tamamlandığında toplam 609 bin metrekarelik bir saha yeşil alana dönüştürülmüş olacak.

Kaynak: anka