İstanbul’da, banka ATM’lerine yerleştirdikleri aparatlarla sıkışmasını sağladıkları paraları çalan 5 kişilik şebekeye operasyon düzenlendi. Şüphelilerin, levye, maşa ve cımbız gibi aletlerle ATM’de sıkışan paraları çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, “bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık, bilişim sistemini engelleme, bozma, kırma, verileri yok etme veya değiştirme” suçu ile ilgili İstanbul’da yeni bir şebekeyi tespit etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen ekipler, şebekenin, bir bankaya ait ATM’lerin para yatırma kısmına yerleştirdikleri aparatlarla sıkışmasını sağladıkları paraları daha sonra levye, maşa, cımbız gibi aletler kullanarak çaldıklarını tespit etti. 

Soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, N.Y., G.Y., M.T., V.K. ve K.O. isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemleri sona eren şüpheliler, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Şebeke üyelerinden G.Y. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken N.Y., M.T., V.K. ve K.O. isimli 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: anka