İstanbul Valiliği'nin düzenlediği program kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen 251 vatandaş için 251 motosikletçi, anma turu gerçekleştirdi. Ayasofya Meydanı’nda başlayan tur, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde son buldu.

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı verdikleri mücadele şehit düşen vatandaşlar, İstanbul'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

İstanbul Valiliği de 251 şehit anısına 251 motosikletçinin katıldığı bir anma turu organize etti. Motosikletlilerin anma turu, Ayasofya Meydanı'ndan başladı. Burada düzenlenen etkinliğe, ay yıldızlı tişörtleriyle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eski milli motosiklet sürücüsü AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Vali Yerlikaya, motosikletçilere start vermeden önce yaptığı açıklamada, "15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında Sayın Cumhurbaşkanı’mızın çağrısı ile milletimiz meydanlara sokaklara sel gibi çağladı aktı, iradesine sahip çıktı. 251 kahramanımız şühedaya yürüdü. Her birinin gönlümüzde yeri müstesna. Gönlümüzde onlara minnettarlığımız aşk ile yazıyor” dedi.

“O HAİNLER ÜLKESİNİ SEVEN BİR ADAMA ACIMADILAR”

Kenan Sofuoğlu da "O gün, ülkesi için canını feda etmek isteyen yüzlerce motorcu vardı. Biz de onlardan biriydik. Ben Sakarya'da meydanlardaydım. O gece biz de Sakarya'da FETÖ'cülerle karşı karşıya geldiğimizde eğer cesaret edip tetiği çekebilseydiler biz de motosiklet üzerinde hayatımızı kaybedebilirdik. Sakarya'dakiler cesaret edemedi ama köprüde o hainler motosiklet üzerinde ülkesini seven bir adama acımadılar" diye konuştu.

MOTOSİKLET ÜZERİNDE HATMİ ŞERİF

15 Temmuz şehitleri için motosikleti üzerinde Hatmi Şerif okuyan Beyoğlu Bezmialem Validesultan Camii müezzini Abdullah Özkan ise şunları söyledi:

"Tarihte bir İslam geleneği olan vatan muhafazası için at üzerinde hatim okuma geleneği vardır. Bu geleneği canlandırmak için günümüzün demir atı olan motosikletimizle belirlediğimiz 2 bin 500 kilometrelik bir rotada vatanımızın manevi muhafazası için ve 15 Temmuz şehitlerimiz için hatmi şerif okuduk.

15 şehirde, 15 şehit ve alimlerimizin kabirlerini ziyaret ederek hatmi şerifi bitirdik. Elazığ'da şehit polis Fethi Sekin'in kabrinden başladık. Erzurum'da 15 Temmuz'da Gölbaşı'nda şehit olan özel harekat polisi Yakup Sürücü kabrini ziyaret ettik. Van'da meftun şehit alim Muhammed Sıddık Arvasi'yi ve 15 Temmuz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Niğde'de şehidimiz Ömer Halis Demir'in kabri başında Hatmi Şerifi tamamladık."

Konuşmaların ardından Ayasofya'da toplanan motosikletliler, anma turuna başladı. Tur, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde sona erdi.

 

Kaynak: anka