EDDA SÖNMEZ

İstanbul’un üç ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 123 kilo 300 gram uyuşturucu ele geçirildiği. Operasyonda, 8’i yabancı uyruklu 10 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İranlı bir uyuşturucu şebekesinin yurda sıvı halde getirdiği uyuşturucu maddeyi ve burada çoğaltarak satışa hazır hale getireceği istihbaratı üzerine, Esenyurt’ta bir depo ile bazı şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Takibin ardından Esenyurt, Bayrampaşa ve Şişli’de geçen hafta yapılan 4 ayrı operasyonda, 8'i yabancı uyruklu 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen depolarda yapılan aramalarda ise 86 kilo kristal metamfetamin ve 37 kilo 300 gramı sıvı metamfetamin olmak üzere 123 kilo 300 gram uyuşturucu madde ile 2 hassas terazi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 870 dolar, bin 70 avro ve 58 bin 305 Türk lirası ele geçirildi.

YATAK BAZALARINDAN ÇANTA ÇANTA UYUŞTURUCU ÇIKTI

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin, yatak bazalarının altına gizlenmiş sırt çantalarında saklandıkları belirlendi. Uyuşturucunun, sıvı halden kristal hale çevrilerek piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirildiği öğrenildi.

Yakalanan uyuşturucu kaçakçıları, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki ifade işlemleri sona eren ve adli makamlara sevk edilen şüphelilerin 6’sı tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer 4 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Kaynak: anka