İstanbul'da 18 bin kilometrelik atık su hattı ve atık su arıtma tesisiyle hizmet veren İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 2021 yılında atık su için yaklaşık 1 milyar 560 milyon lira harcandığını, 37 derede de 10 kilometrelik ıslah yapıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon hizmeti veren şirketi İSKİ, 2021 yılında atık su yatırımlarıyla ilgili yapılan harcamalar hakkında açıklama yaptı. Atık su yatırımlarına 2021 yılında da hız kesmeden devam edildiği belirtilen açıklamada, şu verilere yer verildi:  

YAPILAN ÇALIŞMALARIN MALİYETİ YAKLAŞIK 1 MİLYAR 560 MİLYON LİRAYA ULAŞTI: İstanbul’da ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap vermek, Marmara Denizi’ni atık su tehdidinden korumak, şehrin atık sularını son teknoloji ile arıtarak İstanbul’u daha sağlıklı bir çevreye kavuşturmak, taşkın riski taşıyan dereleri ıslah etmek gibi amaçlarla yapılan çalışmaların maliyeti yaklaşık 1 milyar 560 milyon liraya ulaştı.

ATIK SU ARITMA TESİSİ, TÜNELİ, ŞEBEKESİ, KOLEKTÖRÜ VE YAĞMUR SUYU TÜNELİ YAPILDI: 2021 yılında Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe inşaatı devam ederken, 3 paket arıtma sisteme alındı. Bir atık su arıtma tesisinin de kapasitesi artırıldı. Bunlarla birlikte yaklaşık 4,5 kilometre atık su tüneli, 145 kilometre atık su şebekesi, 32 kilometre atık su kolektörü, 596 metre yağmur suyu tüneli ve 29 kilometre yağmur suyu şebekesi inşa edildi. Dere ıslahlarına da devam eden İSKİ, toplamda 37 derede 10 kilometrelik ıslah gerçekleştirdi.

 

Kaynak: anka