Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların mücadelesi bölgede sürüyor. Avukat Yakup Okumuşoğlu, arazilerinde izinsiz çalışma yapıldığını ifade ederek, "Akşam kendimize ait olan arazi sabah bir bakıyorsunuz elinizden alınmış. Ne soran ne bilgi veren var. Olağanüstü haller var" diye tepki gösterdi. Doğa nöbetindeki yurttaşları ziyaret ederek destek veren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirterek, "İkizdere bir turizm cenneti olacakken taş, toprakla dereler kapanmış, harabe bir görünüme dönmüş" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İkizdere'de taş ocağına karşı süren doğa nöbetinin 15'inci gününde yurttaşlara destek vermek için bölgede. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve avukat Yakup Okumuşoğlu'ndan son gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Hancıoğlu, yol yapımı sırasında iş makinelerinin yarattığı doğa tahribatını yerinde inceledi.

"BİR SABAH KALKIYORSUNUZ, ARAZİLERİNİZ ELİNİZDEN ALINMIŞ"

Avukat Yakup Okumuşoğlu, CHP'li Hancıoğlu'na iş makinelerinin yurttaşların tapulu arazilerine girdiğini ifade ederek, "Sabah kalkıyorsunuz, arazilerinizi elinizden almışlar. Akşam kendimize ait olan arazi sabah bir bakıyorsunuz elinizden alınmış. Ne soran ne bilgi veren var. Olağanüstü haller var. Bir uygulama yapıyorlar, acele kamulaştırma. Yani burada acele olan şeyin ne olduğunu anlamak mümkün değil" diye sitem etti. 

"ÖZVERİLİ BİR DAYANIŞMA, KENETLENME VAR"

Gürdere köyünde, doğa nöbetindeki yurttaşlarla birlikte iş makinelerinin son yaptığı çalışmalara ilişkin alanda inceleme yapan CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "Günlerdir süren direniş, bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Sonuç alınana kadar da edecektir. Burada gerçekten çok özverili bir dayanışma, kenetlenme var. Bizler de geldik, gördük" dedi. 

"İKİZDERE BİR TURİZM CENNETİ OLACAKKEN, TAŞ, TOPRAKLA, DERELER KAPANMIŞ"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu gibi isimlerin ziyaret ederek yurttaşlara destek verdiğini anımsatan Hancıoğlu, "Gerçekten bir doğa katliamı yaşanıyor. İkizdere bir turizm cenneti olacakken taş, toprakla dereler kapanmış, harabe bir görünüme dönmüş. Burada öyle bir dayanışma var ki, kadınlı erkekli, Türkiye birçok yerinden İkizdereliler, koşup kendi topraklarına, doğalarına sahip çıkmak için gelmişler" diye konuştu. 

"DİRENİŞİMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

CHP'li Hancıoğlu, İkizdere'de doğa tahribatına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Direnişimiz sonuna kadar, bu iş burada bırakılana kadar devam edecek" dedi. 

"DERE YATAĞI KAYALARLA KAPLI"

Hancıoğlu ile birlikte çalışma alanını inceleyen İkizdereli bir yurttaş ise, yaşanan tahribatı şöyle anlattı: 

"Dere yatağı şu an komple kayalarla kaplı. Asırlık kestane ağacımız şu anda direnmeye çalışıyor. Bunun da ömrü fazla uzun sürmeyecek gibi görünüyor." 

 

Kaynak: anka