İstanbul'da, ölümcül risk taşıdığı tespit edilen zayıflattığı ve cinsel gücü artırdığı iddia edilen ürünlerin de aralarında bulunduğu 235 bin sahte ilaç ele geçirildi. Sahte hapları internet üzerinden satan 4 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birbiriyle bağlantılı çok sayıda taşeron şirket kurup ilaç sanayisinde kullanılan ham madde ithalatı yapan bir şebeke tespit etti.

Emniyetten verilen bilgiye göre, yaklaşık 6 ay teknik ve fiziki takip yapan ekipler, şebekenin bu ilaçları internet siteleri üzerinden ve aktarlarda satışa çıkardığını belirledi. Yürütülen soruşturma kapsamında Küçükçekmece’de 4 iş yeri, Bağcılar’da 2 ev, Esenler’de 1 iş yeri ve Büyükçekmece'de bir daire olmak üzere 4 ilçede toplam 8 adres belirlendi.

Belirlenen adreslere 4 Haziran’da baskın düzenleyen polis, operasyonda merdiven altı üretim olduğu ve ölümcül riskler taşıdığı belirtilen 216 bin 900'ü zayıflama, 18 bin 125'i cinsel gücü artırıcı olmak üzere 235 bin 25 hap, 6 kilo obezite tedavisinde ve kilo dengesini korumada kullanılan kimyasal madde, 84 kavanoz ve 49 kutu zayıflama çayı ile ilaç imalatında kullanılan makine ve malzemeler ele geçirildi.

El konulan ürünlerin piyasa değerinin 2 milyon 500 bin lira civarında olduğu kaydedilirken, baskınlarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Kaynak: anka